Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

lauantai 31. joulukuuta 2011

Kinuskipähkinämoussekakku

Uusi vuosi ja uudet kujeet on eessä..

Eilen taas iski leipomiskärpänen ja vierähti siinä tunti jos toinenkin kun aloin pipertelemään.

Tässä vaiheessa haluankin kiittää kaikkia blogiani lukeneita kuluneesta vuodesta, sain kaikkia ihania leipomisjuttuja joululahjaksi eli ei ne leipomiset tähän vuoteen lopu.. :)

Tänään mennään viettää ystäville uuden vuoden vaihtumista ja pitihän sinne jotain herkkuja väsätä.

Tämä on niin hatusta heitetty kakku kun olla ja voi, kerätty kaikkea hyvää mitä kaapista löytyy.. :)
Kuva hieman kehno kun en viittiny ottaa vielä vuoasta irti kun se pitää vielä kuljettaa tänään..


Kinuskipähkinä moussekakku
Tarvitset:
puoli pakettia dominokeksejä
100g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
2 munaa
0,5dl sokeria
2,5dl kermaa
1tl vaniljasokeria
2 kinuskivaukasta
2 kourallista suolapähkinöitä
pari riviä suklaata rouhittuna joukkoon

Koristeluun:
Purkki kinuskikastiketta
suklaa rouhetta
pilkottuja suolapähkinöitä

Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen.
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.
Vatkaa kerma toisessa kulhossa vaahdoksi.
Pilko pähkinät ja rouhi suklaat, sekoita ne kevyesti nostellen vaahdon joukkoon.
Lisää munavaahto kevyesti nostellen joukkoon+ kinuskivanukkaat
Liota liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä.
Kaada joukkoon vanana ja sekoita hyvin.

Anna hyytyä yön yli ja korsitele aamulla kinuskiastikkeella+pähkinä ja suklaarouheella.
kinuskikastike valuu kakun päälle, eli sen voi halutessaan hyydyttää liivatelehdellä, mutta ite tykkään et toi valuminen ei haittaa.

Sydän keksit
En oikeestaa tykkää pikkuleivistä mut eilen iski hinku alkaa leipoo niitäkin..
Tarvitset:
 
100g voita
1/2dl sokeria
1/2rkl vaniljasokeria
hyppysellinen jauhettua vaniljaa
1rkl tummaa siirappia
2 ja puol dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Kuorrutteeseen:
Tomusokeria
Pastaväriä
vettä


Vatkaa huoneenlämpönen voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muut aineet ja sekoita sekaisin. 
Laita taikina jääkaappiin n.30min ajaksi. Ota taikina, kaulitse siitä levy ja ota piparimuotilla siitä haluamasi muotoisia keksejä.

Paista 175c n. 8-12 min kunnes näyttää kypsiltä.

Sekoita kuorrute. kaada tomsokeria kulhoon ja vettä joukkoon kunnes siitä tulee tarpeeksi paksua sokerikuorrutetta. sekoita haluamaasi väriä joukkoon. Tee ensin esim koristelukynällä sydän keksin pinnalle ja anna sen jähmettyä hetken. Tän jälkeen voit levittää sydämen täyteen vaikka lusikalla, älä laita liikaa täytettä muuten lähtee leviimään. koristele esim strösseleillä. Anna jähmettyä pari tuntia ja ei muuta kun herkuttelemaan. :)


minut tuntien lähtee sinne mukaan purkki cakepopsejakin (ohje tehty joskus aijemmin) :)
Ihanaa uutta vuotta kaikille!



sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Glögijogurttijuustokakku

Tätä kakkua oon aatellut monena jouluna, mut en oo ikinä päässyt väkräileen..
jos mua vähänkään tuntee, oon suuri juustokakkujen ystävä, mutta oon maailman onnettomin noudattamaan reseptejä.. Nään reseptin, mutten noudata sitä, siinä mun logiikka...
jotenka tämäkin on yksi niistä kokeiluista, mutta mausta tuli kyllä täydellisen.

Glögijogurttijuustokakku

Tarvitset:
100g pipareita
100g digestive keksejä
100g voita
200g maustamatonta tourejuustoa
200g turkkilaista jogurttia
2dl kermaa
1kpl Pandan valkosuklaalevy
 3 ja 1/2 liivatelehteä
hyppysellinen jauhettua vaniljaa

Glögikiille:
2dl Glögiä
3 liivatelehteä

Laita kakkumassan liivatelehdet likoomaan kylmään veteen.  Sulata valkosuklaa mikrossa ja anna sen jäähtyä. murkaa keksit ja lisää voi joukkoon, painele murut pohjalle tasaiseksi levyksi. Laita odottamaan jatkoa jääkaappiin.Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja jogurtti. sekoita valkosuklaa ja jauhettu vanilja joukkoon. Purista vesi liivatteista ja liota ne tippaan kuumaa vettä, en ite saa niitä sulamaan vaan veteen, joten laitan sen yleensä hetkeks mikroon. Sen jälkeen sekoita liivate massan joukkoon. Kaada massa vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Tee glögikiille seuraavana päivänä: Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen. Keitä glögi, purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne liivatteen joukkoon. Jos päälysteestä haluaisi punaisempaa siihen voisi lisätä väriä, nyt siitä tuli vähän purppuran värien kun kakkusta sekottui vähän valkosuklaata. mutta ei se ulkonäkö vaan se maku.. :)

ja sit vaan herkuttelemaan.


perjantai 9. joulukuuta 2011

Tarina piparkakkutaloista..

Piparkakkutalo

Olipa kerran muuan pariskunta.. Seurustelun alusta asti, heillä oli tapana ennen joulua rakentaa mitä hienoin piparkakkutalo.

Tuli ensimmäinen joulu, pari oli silloin hieman kädetön leivonnassa, jotenka he päätyivät valmiisiin piparitalon osiin jotka pystyi ostamaan kaupasta.. tämähän on se helpoin ratkaisu, kokoa vaan talo ja koristele, tuumasi pakkausesite. Pariskunta ryhtyi tuumasta toimeen, sulatti sokerin ja yritti kiinnittää seiniä, mutta mitäs tapahtuikaan?
Seinät murenivat, ja talon teosta ei tullut mitään. Niinpä tuon talon kohtalo oli roskis ja pariskunta päätyi litkimään glögiä.

Tuli seuraava joulu, pariskunnan ensimmäinen joulu yhteisessä kodissaan. Oli siis aika taas uuden piparkakkutalon. Tällä kertaa pari oli hieman kunnianhimoisempi, he ostivat taikinan, leikkasivat hienosti seinät ja katon ja törkkäsivät palat uuniin. Kun palat tulivat uunista, ne eivät sopineetkaan toisiinsa.. no jälleen kerran piparkakkutalo päätyi roskiin ja pariskunta joi glögiä.

Tuli kolmas joulu, Tällä kertaa pariskunta oli päättänyt onnistua tavoitteessaan. He päättivät tehdä pienen talon sillä he ajattelivat että se olisi helpompi koota. No he sulattivat sokerin ja nainen oli hieman tohelo, joten he onnistuivat polttamaan mieheltä pari sormea. Talo päätyi kun päätyikin pystyyn ja se koristeltiin palovammojen lieventelyn ja glögin jälkeen. se pysyi pystyssäkin jopa jouluun saakka.

Tuli neljäs joulu. Tällä kertaa pariskunta oli päättänyt tehdä hieman isomman talon. Talon palat nousikin hyvin, tehtiinpä pihalle jopa lumiukko ja pariskunta vilkuttamaankin. Tällä kertaa pari päätti olla polttamatta kenenkään sormia, joten he pöhöttivät creme brulee pöhöttimellä sokerit sulaksi ja tökkäsivät seinät kiinni. Mies teki mitä upeimman pyöreän savupiipunkin. Talosta tuli hieno ja pariskunta litki glögiä ihastellessaan tuotostaan. 

Seuraavana aamuna aamiaispöydässä tapahtuikin kummia.. kuului Humps ääni ja savupiippu tippui katosta läpi, näyttää siltä että talosta olisi mennyt pommi läpi.. 

No ei se nainen ollut niin avuton etteikö se olisi osannut sitä korjata, vaan teki uuden neliönmuotoisen paikan reijän päälle. No seuraavana yönä tapahtui taas jänniä.. Aamulla pariskunnan herätessä koko talon katto oli romahtanut..

Tarinan opetus oli se, että opetusta ei ole.. :)

Tarina jatkukoon ensi vuonna, ehkä ensivuonna meillä on linna pystyssä.. love u Juho..