Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

tiistai 21. helmikuuta 2012

Koristeperhoset


Tässä vähän sunnuntai illan väkräilyjä videolla, tein maanantaiksi valmiiksi jo porkkanamuffinseihin koristeet. näistä tuli kyllä ihan nättejä.. :) Perhoset on tehty taloussuklaasta ja sinisistä candy meltseistä.

Mun suklaan koristelukynä on sanonu ittensä irti, mutta kyllä se näin hammastikullakin käy ja näitä kuitenkin löytyy useammasta kodista.


Piirsin eka paperille perhoset, leikkasin palan leivinpaperia jolle piirsin suklaalla perhosen, laitoin perhoset jäähtymään jääkaappiin vähän taittaen ja sitten vaan asettelin cupcakesien päälle. :)

 resepti noihin porkkanacupcakeseihin löytyy jo aiemmin julkaistuna täältä
Tällä kertaa lisäsin päälysteeseen vähän enemmän tomusokeria, että siitä tuli paksumpaa.






Veriappelsiinijuustokakku

Olipas pitkä nimi.. :D no mutta, tämä on kanssa ollut yksi näitä kakkuja jota olen haaveillut pitkään tehdä, odotin kun kuuta nousevaa että tulee tammi-helmikuun vaihde että veriappelsiinit tulee suomeen myyntiin. No kausi alkoi, mutta on kuulemma ollut niin huono, ettei appelsiineja ollut tullut kun pari erää ja ne oli tosi pieniä ja säälittäviä tänä vuonna. jotenka päätin luovutaa ja tyytyä puoliveri appelsiineihin. Väri ei oo niin punanen mut maku on aikalailla sama.


Veriappelsiinijuustokakku
Pohja:
200d digestive keksejä
100g voita

200g vaniljarahka valmistetta
2,5dl kuohukermaa
2dl smetanaa
puolikkaan sitruunan mehu (voi käyttää purkkikamaa myös)
Levy valkosuklaata
3 liivatelehteä

Päälynen
2-3 veriappelsiiniä koosa riippuen, (1dl mehua)
2,5 liivatelehteä
punaista väriainetta

Murskaa keksit muruiksi ja kaada joukkoon sula voi, kaada seos irtopohja vuokaan ja painele tasaiseksi pohjaksi. Laita hetkeksi jääkaappiin.

Laita kakun liivatelehdet likoomaan kylmään veteen. Sulata sukla vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää smetana + rahkavalmiste ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatteista vesi ja liuota ne pieneen tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita liivate hyvin sekoittaen joukkoon, lisää myös sula suklaa. Kaada seos tasaiseksi kakkupohjan päällä. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3h ennen päälysen lisäämistä.

Valmista päälynen tunti ennen tarjoilua. Laita liivatelehdet likooaan kylmään veteen. Purista 1dl mehua kattilaan ja kiehauta hetki. Maista kaipaako ripauksen sokeria, itestä ei koska kakku on makea.
Purista liivatteista vedet pois ja sulata mehun joukkoon. Lisää pari tippaa punasta väriainetta. Anna jäähtyä vähän aikaa ennen kun kaadat kakun päälle. Kaada seos tasaisesti kakun päälle ja anna hyytyä tunti. itsekoristelin verigreipillä ja sopi mainosti tuomaan vähän kirpeyttä. jos tykkää paksusta hyytelökerroksesta, aita 2dl mehua ja 4-5 liivatelehteä.

Pahoittelen kuvan heikkoutta kun otettu kännykkäkameralla..

perjantai 17. helmikuuta 2012

Perjantaipullaa :)

Olen jo monta viikkoa luvannut leipoa miekkoselleni laskiaispullat, mut en oo vaan saanu aikaan, nyt perjantai aamuna pulla fiilis kuitenkin iski.. :) Tein kaksi pullaa miekkoselle ja lopusta leivoin rahkakaneli kierteitä.

Pullataikina:
50g hiivaa
3dl maitoa
120g voita
1tl kaardemummaa jos ois mut ei ollu.. :D
ripaus jauhettua vaniljaa
1tl vaniljasokeria
1 muna
7-10dl jauhoja
1dl sokeria
1/2 tl suolaa

Täyte:
2rkl maitorahkaa
50g huoneen lämpöstä voita
ruskeeta sokeria
kanelia

Pinnalle voiteluun yksi muna.

Sulata voi mikrossa, ei ihan litkuksi vaan pehmeäksi. Lämmitä maito vähän kättä lämpimämmäksi.
Murra hiiva maidon joukkoon niin että se liukenee ja lisää pehmeä voi. Lisää suola, vaniljasokeria,+jauhettu vanilja ja kaardemumma. Laitetaan joukkoon vielä sokeri ja muna, sekoita hyvin. vähitellen kaada joukkoon jauhoja ja sekoita kunnes hyvä mututuntuma kädessä että taikina on ok.. :D

Anna nousta liinan alla 30min, pitäis paisua noin kaksin kertaiseksi. Laita uuni päälle 250°c.
Levitä alustalle jauhoja, kaulitse taikina levyksi. sekoita maitorahkaan pehmeä voi ja lisää mielesi mukaan sopiva määrä kanelia ja sokeria. Levitä seos taikinalle, rullaa rullaksi. Leikkaa paloihin ja laita muffinssivuokiin. voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle sokeria. Anna nousta vielä pellin päällä 15min ennen uuniin laittoa.
Paista uunin keskitasolla 6-10min riippuen pullan koosta.. sit vaan herkuttele.. :D

Ihanaa viikonloppua kaikille!!

tiistai 14. helmikuuta 2012

Hyvää Ystävänpäivää lukijoille!!

Hei kaikki, taas on se aika vuodesta kun saa muistaa ystäviä ihan luvan kanssa.. ite toisaalta en välitä ystävänpäivästä, koska mikä päivä vaan tulisi olla ystävänpäivä, ei vaan päivä vuodessa.. Mutta tää taitaa taas olla hyvä päivä leipoa <3

Tämän illan saan viettää leikkien hotellia ja olla vaikka sitten asiakkaille ystävä :) mutta sitä ennen ajattelin muistaa ihania työkavereitani ystävänpäiväleivoksilla palaverissa.. :)

Suklaamousse muffinssit 15-18 kpl
Tarvitset:
1 levy fazerin sinistä
150g margariinia tai voita
1 dl normi sokeria
1/2dl ruskeeta ruokosokeria
loraus tummaa siirappia
3 ja 1/2dl vehnäjauhoja
2 munaa
2tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhoa
1 1/2dl maitoa tai kermaa

Suklaamousse:
1,5dl kermavaahtoa
100g maitosuklaata (jos tykkää tummasta niin käy paremmin)
1 muna

Koristeluun sokerimassaa ja väriainetta tai valmiiksi värjättyä massaa.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin joukkoon. Sekoita jauhot keskenään ja nostele kevyesti joukkoon vuorotellen maidon kanssa. lisää siirappi ja pilkottu suklaa.
laita annosvuokiin, paista 12-15min 225°c uunin keskitasolla.

Kun muffinssit tulee uunista, koverra keskiosa pois ja anna jäähtyä hyvin.

Tällä välin valmista mousse. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna sen jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Erottele valkuainen omaan vispauskulhoon ja kaada keltuainen suklaan joukkoon. Sekoita keltuainen hyvin suklaan kanssa. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele kevyesti kerman joukkoon. Nostele jäähtynyt suklaamuna seos joukkoon.  Osa ihmisistä ei käytä tuota valkuaista ollenkaan, ei sekään huono vaihtoehto ole, mutta itsestäni mousseen tulee lisää ilmavutta ton valkuiasen kaa ja en sitä turhaan viiti heittää pois..

Jos muffinssit on jäähtynyt, ryhdy tuumasta toimeen. pursuta kuoppaan moussea,
 ja levitä myös pinnalle ohut kerros että sokerimassa tarttuu paremmin. kaulitse sokerimassasta pieni ympyrä, laske muffinssin päälle, irrota reunoja vähän niin että saat massan nätisti laskeutumaan.

Itse koristelin sabluunoiden ja tomusokerin avulla ja näistä tuli aika nättejä vaikkei ihan täydellisiä.. :)




ei muuta kun ihanaa ystävän päivää kaikille, tämä neiti lähtee nyt leikkii hotellia! :)


 P.s. mun mies on maailman sulosin, tää löyty keittiön pöydältä aamulla :









maanantai 13. helmikuuta 2012

Chocolate Whoopie pies

sain joululahjaksi ihanalta Laura siskoltani Humming bird bakeryn keittokirjan, siitä lähtien olen ihmetellyt näitä whoopie pieseja et pitäs väkrää mut en oo saanu aikaa..

Jotenka eilen oli täydellinen päivä väkrää näitä..
Olen tunnetusti tosi huono leipoo reseptistä suoraan, niin tässä mun versio niistä :

Whoopie Pies
Tarvitset taikinaan:
1 iso muna tai 2 pientä, (suomessa on aika pieniä munia joten ite laitoin 2)
1dl sokeria
1dl ruskeaa ruokosokeria (jos ei löydy, niin laita yht 2dl tavallista sokeria)
125g turkkilaista jugurttia
0,25dl maitoa
hyppysellinen jauhettua vaniljaa tai vaniljasokeria
75g voita
80g kaakao jauhoja (itellä oli tumma kaakao jauho loppu, laitoin 30g tavallista ja 2 riviä taloussuklaata ja toimi myös hyvin:)
3dl vehnäjauhoja
loraus tummaa siirappia
1tl ruokasoodaa
1/2tl leivinjauhetta

Täytteeseen:
100g voita
200g tomusokeria
4rkl maustamatonta tuorejuustoa
Haluttessasi väriainetta, värjäsin puolet siniseksi ja puolet punaiseksi

jos haluat maustaa jollain, esim minttuaromi kävisi hyvin, tai voisi esim murskata banaanin joukkoon tai mitä vaan mielikuvituksesi keksii...

ite tein tollasen vähän perinteisemmän täytteen kun ei sattunu olee vaahtokarkkivaahtoa kotona, mutta tässä toinen vaihtoehto täytteeseen:
170g voita
280g tomusokeria
220g vaahtokarkki fluffia (saa ainakin kauppojen jenkkihyllyiltä)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. sekota jogurtti, maito ja jauhettu vanilja keskenään Kulhossa, sekoita jogurtti seos joukkoon.

Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Sekoita kaikki jauhot (v.jauhot, kaakao, rukoasooda ja leivinjauhe) keskenään. Lisää siivilän läpi joukkoon kevyesti nostellen. lorauta siirappi ja sula voi joukkoon.

Laita seos vetäytymään jääkaappiin noin 20min ajaksi. Laita uuni 170c

Kun taikina on vetäytynyt, tee leivinpaperin päälle lusikalla noin 3-5cm leveitä ympyröitä, huomioi että nää levii vielä uunissa, ite tein n.3cm ja levähtivät vielä aika isoiksi. laita maks 9 möykkyä pellille kun muuten ne leviää levyksi (kokemusta on :)
Paista 10-13 min uunin keskitasolla, tästä tuli noin 4 pellillistä itellä, eli noin 20kpl


Kun ekaerä keksejä on mennyt uuniin, tee täyte:
Sekoita  vähän jäähtynyt sula voi, tomusokeri, ja tuorejuusto keskenään ja lisää halutessasi väriainetta.

Kun keksit tulee uunista, nosta ne pois pelliltä joko ritilän tai jonkun ilmavan alustan päälle että ne jäähtyy nopeemmin. Lykkää seuraava erä uuniin. Kun keksi on jäähtynyt voit lisätä täytteen, levitä hyvä kerros keksin pinnalle, ja paina keksit kiinni toisiinsa.

Itse koristelin keksit vielä tomusokerilla sapluunoiden avulla jotka ihana siskoni eppu on tuonnu jenkeistä, tällänenhän ois tietty helppo leikkaa vaan ihan normi paperiinkin jos sapluunoita ei omista.

ei muuta kun herkuttelemaan.











Mittoja leipomiseen

Ite olen aina näiden kanssa ihan hukassa, jos leipoo varsikin ulkomaalaisista ohjeista käytetään paljon grammoja eikä desejä, eli tässä muistin virkistykseksi yleisimmät leivonta muunnokset myös itselleni muistiin :

100 g voita tai margariinia = sulatettuna 1 dl

100 g rasvaa vastaa 1 dl öljyä

1 pkt hiivaa = 50 g

1 dl vehnäjauhoja = noin 65 g

1 dl kookoshiutaleita = 35 g

1 dl mantelilastuja = 65 g

1 dl ruisjauhoja = noin 55 g

1 dl sokeria = 85 g

1 dl tomusokeria = 60 g

1 dl fariinisokeria = 70 g

1 dl siirappia = 140 g

1 dl kaakaojauhetta = 40 g

1 dl juustoraastetta = 50 g

1 dl rahkaa = 125 g

1 l mansikoita tai vadelmia = noin 500 g


1 kuppi: englantilaisessa reseptissä 2,8dl jenkki reseptissä 2,4dl

1 dl = 7 rkl

1 rkl = 3 tl

1 rkl = 15 ml

1 tl = 5 ml

1 mm = 1 ml


Olen pahoillani, käytän ite myös välillä ohjeissa noita grammoja kun leivottaessa käytän ite keittiövaakaa, vaikka luulis et se on niin kodin turhake, mutta kun oot en saanut, et osaa luopua.. :)

lauantai 4. helmikuuta 2012

Lauantain brunssi

Rakastan vapaa viikonloppuja, saa nukkua ja herätä kun tahtoo paitsi et juho kyl herää aikasin ja joskus minä myös.. mut tänää oli kiva herätä aikasin ja aloin leipoo bageleita.. Mie rakastan niitä, arnoldsin bagelit on mun suurta herkkua.. Jotenka olin rohkea ja ryhdyin tuumasta toimeen..

Juusto bagelit 16-20kpl
Taikinaan:
5dl vettä
125g juustoa
50g hiivaa
2 1/2 tl suolaa
loraus hunajaa
2rkl sokeria
3rkl öljyä
12 dl vehnäjauhoa

Keittämiseen:
1 l Vettä
3rkl siirappia
3rkl suolaa

sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, sokeri, juustraaste, hunaja ja öljy, lisäile vähitellen jauhoja koko ajan vaivaten. Anna taikinan kohota ainakin 30min.

Laita vesi kiehumaan, lisää siirappi ja suola joukkoon. Kun taikina on kohonnut, jaa taikina 16 osaan, leivo ympyröiksi ja tee keskelle reikä. Kun vesi kiehuu,  nosta bagel reikäkauhalla kattilaan, keitä molemmilta puolita noin 2min että pinta kovettuu ja ne kohoo vähän.

Laita uunipellille, raasta halutessasi juustoa vielä päälle ja paista 225c noin 20min.

Ja nami nami, lopputulos ainakin itsellä oli mainio.

Toinen lemppari brunssiruoka on erlaiset salaatit, tässä yksi lemppareista:

Pekoni salaatti
Tarvitset:
Salaatin
1 kurkku
Rasia kirsikkatomaatteja
Paprikan
Paketti fetaa
2 pakettia pekonia
Suolapähkinöitä

Maustamiseen Sitruunaoliiviöljyä balsamicoa ja auringonkukan siemeniä (näitä ei voi lisää meillä valmiiksi salattiin kun rakas mieheni ei niistä välitä  :)

Pilko pekonit pieniksi paloiksi, paista rapeiksi, pilko vihannekset, sekota keskenään, lisää päälle feta ja suolapähkinät.. ja ei muuta kun herkuttelemaan.. :)

Tosi suklaiset aamiasmuffinssit: 15-20kpl
Taikinaan:

1 levy fazerin sinistä
kourallinen suolapähkinöitä
170g voita
1dl normi sokeria
1/2dl ruokosokeria
loraus siirappia
2munaa
3-4 desiä vehnäjauhoja
2tl leivinjauhoja
2 ja puol rkl kaakaojauhoja
1 ja puol dl maitoa tai kermaa

vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vahdoksi, lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää siivilän läpi nostellen joukkoon, lisää pieneksi pilkottu suklaa ja murkatut suolapähkinät joukkoon, lisää maito ja sekoita kevyesti nostellen.
Nostele muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasossa 225c 12-15min



Vähän brunssi kuvia:








Tässä vielä yksi iltapäivän projekti, tilasin itselle kynsistudion ja tein ekan kynsihuollon gellikynsiini.. ei ehkä täydelliset mutta kyllä varmasti kehityn vielä.. :D



 Ihanaa viikonloppua kaikille!!