Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

torstai 26. heinäkuuta 2012

Kinkkupastasalaatti

Tämä salaatti on yks mun lemppari iltapala salaatti.. Ja muutenkin, sopii kaikkialle, olipa tää jopa yhtenä salaattina meidän häissä pari vuotta sitten :) Eli erityisen rakas minulle <3

Sydänpastasalaatti

Tarvitset:

Pussin kinkkusuikaleita
Myllyn paras sydän pastaa
2 suolakurkkua
rasia kirsikkatomaatteja
1 keltainen paprika
2dl maissia
1 salaattiruukku

Keitä pasta ja maissit ja anna niiden jäähtyä. Pilko salaatit kulhoon, lisää kinkku. Pilko paprika ja suolakurkku pieneksi. Puolita kirsikkatomaatit ja heitä ne joukkoon. lopuksi lisää jäähtynyt pasta ja maissit. sekoita hyvin ja herkuttele.. tarjoa esim Ciabattaa kaverina salaatin kanssa.

P.s.

Mun ruusut elää vieläkin, tultiin reissusta melkein 2 vkoa sitten ja vieläkin 2 ruusua on elossa, lyhensin varren ja laitoin ne kellumaan mariskooleihin.. :)
 
Nami purkki voi hyvin, juho osti 1,5kg M&M:sejä, ei varmaan tyhjene hetkeen.. :) eli tervetuloa herkuttelemaan jos makean hammasta kolottaa



keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Ciabatta

Onpas vierähtänytkin jo pitkä tovi edellisestä leivontapostauksesta.. :) Olen vain nauttinut kotona olosta, järkkäillyt asioita tulevaa muuttoa varten ja yrittänyt toipua töihin paluusta.. Eilen ihana sisko tuli miekkosesta kanssa kylään, eli luvassa oli siis salaattia ja ciabattaa.. :)


 Ciabatta 2kpl 

Tarvitset: 
5dl kylmää vettä
Yhden pussin kuivahiivaa
2tl suolaa
2rkl oliiviöljyä
2dl ruisjauhoja
8dl vehnäjauhoja
Loraus hunajaa
Loraus siirappia

Sekoita kylmään veteen desi jauhoja hiivan kanssa ja liuottele hiivaa veteen hetki. Lisää öljy, siirappi ja hunaja sekä ruisjauhot ja sekoita hyvin. Lisää loput jauhot vähitellen hyvin vaivaten. Taikina saa jäädä hieman pehmeäksi.

Anna taikinan nousta 2h. Kaada taikina jauhoteltulle leivinalustalle, jauhota taikina ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina kahtia, tee kaksi pötköä. Pinta saa jäädä rosoisaksi, onhan se ite tehty.. :) Pötköistä ei itellä tullut ainakaan hirveen isot ja paksut, mutta kun ne on noussu 30min, ne oli jo aika valtavat.. Anna siis nousta pellillä vielä 30min, ripottele päälle juustoraastetta, sekä merisuola rouhetta. Ei muuta kun, lykkää leivät uuniin. Laita uunin pohjalle paistoastia, jossa on vettä, tämä takaa sinulle rapean lopputuloksen. Paista alimmalla, tai toka alimmalla tasolla 20min 250c:ssä. Leipä on valmis, kun pohja kumisee ja on nätin värinen, sisältä leivän tulisi olla pehmeä..

Tarjoile salaatin kanssa ja ole onnellinen :)

Mintunvihreät kynnet

Kun tulin jenkeistä, kynnet oli aika huonossa hapessa kun en ollut kerinnyt käydä huollattamassa niitä reissun aikana.. Jotenka ensimmäisten päivien missioihin kuului kynsien huolto.. :)

Ostin reissusta aika paljon erivärisiä kynsilakkoja eli kynsipäivityksiäkin varmaan tippuilee hyvään tahtiin.. ;)

Teen ite geelikynsiä, mutta oikeestaan vaan itelleni, itselle on helppo tehä, mutta toiselle ei niin helppoa. Ehkä johtuu siitä, että olen niin kriittinen toisten kynsiä kohtaan, eli jos menee vähänkin pilalle, aloitan alusta.. itellä se ei ehkä ookkaan aina niin tarkkaa.. :)

Kynsiin on käytetty Sonia Kashukin mintunvihreää sävyä 26 Fairy Princess



+ glitterinä päällä Milanin 533 Silver glitteriä.. :)

Teen ranskalaisen manikyyrin yleensä vapaalla kädellä, värjään kynnen kärjen, sitten kaadan kynsilakan poistoainetta korkkiin, ja siistin rajat pensselin avulla.. mielestäni tämä toimii ainakin itsellä paljon paremmin, kun tippitarrat..

no pidemmittä puheitta, tässä pari kuvaa :)

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Home Sweet home

Lähtötunnelmissa kotiin, pojat odotti jo koneeseen pääsyä.. Lennetiin Los Angeles-Chicaco-Helsinki reitti, eka lento menikin ihan rattoisasti.
 Chicagossa meillä oli 1,5h vaihoaikaa joka riitti hyvin. Ihimset lastattiin koneeseen, jonka jälkeen he alkoivat korjaileen happipulloja.. no istuttiin siinä tovi jos toinenkin.. Kunnes sanottiin, että kone vaihtuu.. ja siihen rumbaan meni 4,5h, eipä siinä mitään, 25h matkustusta takana ja vihdoin kotona.. :)

Oli ihana saapua omaan rakkaaseen kotiin, kotona odotti kiva yllätys. Siskot + Ben oli toimittanut pöydälle ruusuja, tuoretta ruisleipää, tazza kaakaota ja jääkaappiin mehua ja maitoa ihanan kortin kera.. voi että, kun olin pakahtua onnesta, kun mun siskot on niin suloisia..

Tässä vielä koko ajoreitistä kuva.. hyvinhän tuo ajo meni, oli aikamoinen seikkailu.. :)

 Ympyrät kartassa, ovat yöpymispaikkoja, eli yöpaikkojakin oli monenlaisia. Suurimmaksi osaksi nukuttiin motelleissa tai hotelleissa, oli kyllä jo ikävä omaa sänkyä kuukauden hotelliputken jälkeen..

Tässä vielä koko maan halki reitti.. :)
Pieniä faktoja:
Matka kilometreinä: 7542km
Aika liikkeellä 100h 37min
Aika pysähdyksissä 64h 53min
Keskinopeus 83km/h
Max nopeus 133km/h
Korkein korkeus maanpinnasta mitattuna: 2650km



Taisinpa käydä parikertaa vieraileen paikallisissa leivontahyllyissä.. tässä ostossatoa sieltä.. :)






Eli luvassa on siis taas paljon leipomista.. :) eli blogi palatkoon juurilleen, eli leipomiseen..
jos tulee jotain kysyttävää, tai kaipaat neuvoja samanlaiseen reissuun, niin vastailen mielelläni.. :)

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille..



sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Los Angeles

Vimmeinen määränpää reissuilla oli Los Angeles, eka päivä vietettiin Universal studioilla, sielä olin laiska kuvaaja, eli jätin kameran kotiin.. Perjantaina seikkailtiin Hollywoodissa, tässä kuvia siltä seikkailuilta.






















 Illalla menimme Santa Monican rannalle nauttimaan auringonlaskusta, rakas siskonenkin ajeli sinne miehensä kanssa illalliselle.. Oli kyllä ihana viimeinen ilta..







Hannat esittelee laukkuostoksensa.. :)
Kivan illan jälkeen oli hyvä suunnata hotelliin ja aamulla lähteä kotimatkalle.. :)