Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

maanantai 31. joulukuuta 2012

Hyvää uuttavuotta!

Haluan kiittää kaikkia blogiani lukeneita vuodesta 2012! On ollut mukava huomata, että muutkin ilahtuu leivontaintoiluistani.. :) 

Vuosi on ollut yhtä huliviliveikkaa ja heikutikeikkaa.. Työn täyteistä, mutta työn lomassa ihania arjen pieniä hetkiä, rakkaiden ystävien ja perheen jäsenten kanssa.. Vaikka vuoteen on mahtunut paljon sairauttakin, niin ennen kaikkea vuoteni on ollut täynnä onnea. Olen päässyt toteuttamaan monia uusia unelmia, viettää aikaa niiden kanssa, jotka saavat sieluni pomppailemaan ilosta ja siinä ohella leipoa paljon söpöjä pikkujuttuja..

Tuokoon ensi vuosi tullessaan uusia haasteita ja lisää onnen hetkiä!

Ihanaa tulevaa vuotta 2013 kaikille ja toivottavasti jaksatte vielä seurailla hämppäilyjäni, en meinaan aikonut kadota minnekkään.. :)


<3: Hannanen

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Hannan kynsivuosi 2012

Taas yks random postaus.. :)

Hannan kynsivuosi on ollut vilkas, kynnet on vaihtunut parin viikon välein ja ehkä olen keihttynytkin geelikynsien tekijänä paljon.. Tykkään tehdä kynsiä ja käyttää luovuuttani tässäkin harrastuksessa. Teen kynnet omasi olokseni, piristämään päivääni, tykkään näteistä kynsistä niinkuni moni muukin nainen varmaan.. ;) Se hetki kun istahdan tekemään kynsiäni, on kun terapiaa minulle, pientä näperrystä, hetki itselleni ja luovuudelleni.. Tämän takia teen vain kynsiä itselleni, terapia ei toimi jos joku muu on paikalla ;D monet kynnet on jäänyt kuvaamatta, tässä kuvatut.. Siispä kurkistus kynsivuoteen 2012!
Perus ranskista


Talvisen sinihopeat kynnet

Pääsiäissulkakynnet
Mustaa ja glitteriä

Täydellinen punainen ja lyhyet kynnet

keväiset höyhenkynnet

Sinisiä hetkiä

Mainio pinkki Lumenelta

<3 Red

Hento kosketus


Kesän kukat
Pilkkuja

Fairy nails
Sinisiä hetkiä osa2



Irkku kynnet



Sinisiä hetkiä osa 3 lumihiutaleilla

lauantai 29. joulukuuta 2012

Joulubrunssin salaatti

Tässäpä vielä näin joulun jälkeen yksi jouluinen ohje vaikka ensivuodelle jemmaan. Meillä oli joulun alla perheen kanssa brunssi johon tehtiin salaattiakin,muta ei ihan yhteisymmärrykseen päästy mitä salaattiin menee.. :) Eli tehiin vaihtoehto salaatti, perus maalaissalaatti kananmunalla mutta lisukkeena iso joulukuusi josta jokainen sai valita täytteet salaattiinsa. Kuusen pohjalle laitoin vihreäksi salaattia ja vaihoehtoina oli joko savulohi, graavilohi tai pekonit +feta tai kaikki sekaisin.. ;) Näin kaikki sai mieleisensä salaatin.. Tohon kuusi ideaanhan voi tehdä mitä vain, hedelmäsalaatin, juustolautasen tai mitä vain :)





sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Kokkien piparkakkutalo 2012

Jos et ole tutustunut perheemme piparkakkutalo historiaan, niin tässä linkki mitä olemme saavuttaneet viimevuoteen mennessä. :D

Koitti taas vuosittainen piparkakkutalon rakennus aika. Tänä vuonna vaimo oli ollut kunnianhimoinen ja päätti, että teemme harjakattoisen talon.. Hän jopa oli leikannut kaavatkin kinuskikissan ohjeiden mukaan. :) osat paistettiin ja onnistuttiin jopa olla polttamatta kaikkia pipareita. Taisi se vaimo kyllä erän jos toisenkin polttaa.. oli tullut talon kokoamisen aika, edellisenä vuonna mies oli saanut idean keittiössä käytettävästä pöhöttimestä millä poltetaan sokeri creme bruleen pinnalle… Tämän avulla siis kokinperhe poltti seinät pystyyn ilman palovammoja.. vain sokerivana, hieman kuumennusta ja seinä kiinni, kätevää kun mikä.. :)
Koristeeksi tänä vuonna muutti pari bambia, toinen hakkas taloon päätään ja toinen yritti sisään, ikkunaruudutkin oli tehty livatteesta.. hifistelyä.. ;)


Ihanaa joulua kaikille blogini lukijoille!


perjantai 21. joulukuuta 2012

Piparmintturouhe cake popsit

Sain olla seuraamassa viikonloppuna rakkaan pikkusiskoni matkaa alttarile, häät oli upeat, ja sieltä löytyi mitä toistaan ihanampia herkkuja.. :)
Väännettiin myös keittiöapulaisten kanssa 150 cake popsiakin tuonne juhlaan.. :)
Maikuna oli jouluinen piparminttu suklaa.

Piparminttu cake pops noin 20-25kpl

Tarvitset:
2 munaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2rkl tummaa kaakaojauhetta
2rkl minttukaakao jauhetta
1rkl öljyä

200g tuorejuustoa
koristeluun pussi candy meltsejä tai taloussuklaata piparminttukarkkeja tai tankoja rikottuna pieneksi murskaksi.
Puutikkuja tai tikkaritikkuja leivontakaupasta.

 Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet ja lisää vähitellen joukkoon. Lisää öljy ja kaada uunivuoalle. Paista uunissa 225°c 5min. kun kakkulevy on jäähtynyt, muserra se kulhoon ja sekoita hyvin tuorejuuston kanssa. Pyörittele pieniä palloja, ei kannata tehdä liian isoja, muuten eivät jaksa pysyä tikunpäässä. Laita pallot lepäämään jääkaappiin 30 min ajaksi. Sulata candymeltsit ja dippaa ensin tikkaritikku meltseihin, ja tökkää kiinni palloon, tämä toimii vähän kun liimana. Dippaa koko pallo sulassa candymeltseissä ja kieritä sen jälkeen piprminttu murkassa. laita jähmettymään pystyasennossa esim. kenkäboxiin tai munakennoon.

Tässä parit kuvat jälkkäripöydästä, kakkuina oli Sitruunajuustokakku ja Mokkamoussekakku
(Linkit kakun nimen takana)





tiistai 11. joulukuuta 2012

Hedelmäsalaatti ristiäisiin tai baby showerihin

Tässä kiva idea esim. babyshoweriehin tai ristiäisiin, vesimelonista ja appelsiinistä tehdyt lastenvaunut, täytetynä hedelmäsalaatilla. Ystäväni Hanna väsäsi tämän ystäväni juhliin.

Vaunuhedelmäsalaatti

tarvitset:
Ison vesimelooniin
2 isohkoa appelsiiniä renkaisiin
pari nuppineulaa ja coctail tikkua
ohutta silkkinauhaa

Salaattiin:
3kpl kirpeitä omenoita
2 banaania
3 appelsiiniä
puolikas ananas
vaaleita ja tummia viinirypäleitä

leikkaa vesimelonista 1/ osa pois vaunun muotoon (jos haluat jättää sangan niin se kannattaa tehdä tässä vaiheessa. koverra täyte pois. leikkaa isoja appelsiini siivuja 4 kpl ja kiinnitä joko nuppineulalla tai coctailtikulla. kiinnitä silkkinauha nuppinuloilla kiinni. pilko hedelmät kulhoon lisää nesteeksi esim appelsiini tai sitruunamehua. Täytä vaunu ja tarjoa vaniljavaahdon kera.

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Minttu cake pops

Cake popsit on aina lemppareitani, yleensä teen ne valmiista kekseistä, mutta nyt tein itse kakkutaikinankin. Yllätyin, että kuinka pieni vaiva tuossa on ja niistä tuli kyllä parempia rakenteeltaan.

Minttu cake pops
Tarvitset:
2 munaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2rkl tummaa kaakaojauhetta
2rkl minttukaakao jauhetta
1rkl öljyä

200g tuorejuustoa
koristeluun candy meltsejä tai taloussuklaata ja esim. strösseleitä
Puutikuuja tai tikkaritikkuja leivontakaupasta.

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet ja lisää vähitellen joukkoon. Lisää öljy ja kaada uunivuoalle. Paista uunissa 225°c 5min. kun kakkulevy on jäähtynyt, muserra se kulhoon ja sekoita hyvin tuorejuuston kanssa. Pyörittele pieniä palloja, ei kannata tehdä liian isoja, muuten eivät jaksa pysyä tikunpäässä. Laita pallot lepäämään jääkaappiin 30 min ajaksi. Sulata candymeltsit ja dippaa ensin tikkaritikku meltseihin, ja tökkää kiinni palloon, tämä toimii vähän kun liimana. Dippaa koko pallo sulassa candymeltseissä ja koristele haluamallasi tavalla. itse tein kakanmuna kennoon reikiä kuivumistelineeksi , mutta esim kenkälaatikkokin on aika mainio tähän. :) esilelaittoon päällydtä kenkälaatikko nätillä paperilla, tästä aat hyvän telineen. tai täytä kulho nomparelleillä tai pienillä kivillä ja laita pystyyn siihen.

perjantai 7. joulukuuta 2012

Bye, bye tummy-kakku

Rakas ystäväni saa tammikuussa vaavin, ja pitihän baby showereihin tehdä kakkukin.. :)
en ole kyllä yleensä perinteisten täytekäkkujen ystävä, yleensä tykkään tehdä juusto tai mouusekakkuja, mutta nyt tein poikkeuksen. :)

Bye, Bye tummy- kakku

Tarvitset:
vaaleaan pohjaan:
6 munaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta


Tummaan pohjaan:
6 munaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3rkl tummaa kaakaojauhetta

Täytteeseen:
Mansikkahilloa
2dl kermavaahtoa
2dl turkkilaista jogurttia
sokeria
kostuttamiseen mansikkamehua ja kaakaota

Koristeluun:
500 g sokerimassaa
sinistä ja mustaa pastaväriä
elintarvikeliimaa

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi, sekoita kuivat aineet ja lisää siivilän läpi joukkoon, kevyesti lastalla nostellen. voitele vuoka ja korppujauhota se. Paista uunin alatasolla 175°c 30-40min riippuen uunisi tehosta. Kun tökkäät tikulla keskelle, ei pitäsi enää tarttua taikinaa vuokaan.

Valmista toinen pohja samalla lailla paitsi et muista lisää kaakaojauho.

Anna jäähtyä hyvin, itse tein pohjat jo 2 pvää etukäteen, että ne saa levätä hyvin.
Leikkaa kummatkin pohjat kolmeen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää turkkilainen jogurtti joukkoon ja lisää tarvittaessa sokeria. Kokoa vuorotellen, kostuta vaalea kerros mehulla ja lisää mansikkahilloa päälle ja ohut kerros kermavaahtoa, tummaan kerrokseen lisää vain kermavaahtoa. kun kakku on koottu lisää vielä kaikkialle päälle pieni kerros vaahtoa, että sokerimassa kiinnityy hyvin. Laita odottamaan hetkeksi jääkaappiin.

Värjää sokerimassa pastavärillä(ota osa sivuun koristelua varten ennen tätä), itse tykkään marmoroidusta väristä, mutta voit tietty sekoittaa tasaisenkin värin.  ota erikseen pieni osa rusettiin, kaulitse rusetin osat, laita leivinpaperia väliin, että rusetti kuivuu muotoonsa. Liimaa osat vielä kinni elintarvikeliimalla.

Kaulitse lopusta sinisestä massasta iso ympyrä (kannattaa käyttää runsaasti tomusokeria alla, ettei jumahda alustaan. nosta sokerimassa kakun päälle. Itse käytin leivinpaperia ja kaulinta apuna, kieritin leivinpaperi välissä sokerimassan kaulimen ympärille ja siitä rullasin sokerimassan kakun päälle. Värjää kirjainten tekoon tarkoitettu sokerimassa haluamasi väriseksi ja leikkaa teksti terävällä veitsellä. Liimaa kirjaimet kiinni elintarvikeliimalla. Laitoin vielä kukkakoristeita reunoihin.
 
Tekstiksi tein Bye Bye tummy, welcome mammy eli hei hei masu, tervetuloa mami :)

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Vaippa moottoripyörä

Rakas ystäväni saa tammikuussa ystäväpiirini ensimmäisen vauvan, mikä on aika jännittävää.. niinpä päätimme pitää tulevalle mammalle baby showerit, ja pitäähän joka babyshowereissa vaippakakku olla.. ;) päätimme toteuttaa vaippakakun vähän luovempaan tyyliin, eli moottoripyörän muodossa.. :)
näitä ohjeita vilisee netti pullollaan, varsinkin jenkki blogeissa, tässä on meijän versio:





Vaippa moottoripyörä

Tarvitset: 
Paketin vaippoja (68kpl), ostin 5-8 kiloisille, että ne tulee pian käyttöön..
Pienen pieni body
2 paria vauvan sukkia
Tuttipullo (ostettiin hifistely koliikkituttipullo, joka pitäisi vähentää koliikkia 80% aika kova lupaus ;)
silkkinauhaa kahta paksuutta paksua yht noin 4-5m ja ohutta pari m.
3 kuminauhaa
Isoon renkaaseen tyhjä vessapaperirulla
Sanomalehteä (pari liitettä hesarista)
Foliota
Teippiä
Lankaa ja neulaa
alusta mille koota kakku

Aluksi tee renkaat, käytin takarenkaisiin uunikokki makaronivuokaa ja eturenkaaseen isompaa irtopohja vuokaa. ala asettelemaan vaippoja renkaisiin, pienenmpiin menee noin 19kpl ja isompaan 22 kpl ja satulaan 8kpl. Pyöritä vaipat kiereelle, renkaan muotoon. Lisää eturenkaaseen vessapaperi rulla keskelle.



Kun rengas on muotoutunut, laita kuminauha ympärille ja irrota vuoasta ja asettele silkkinauha kuminauhan päälle.
Me ommeltiin silkkinauhan kiinnikekohta, mutta jos on tehokasta pikaliimaa sekin käy.
 Laita isoimpaan pyörään kivalla paperilla vuorattu vessapaperirulla keskelle.


 Tee pyörän sarvet,  pyöritä hesarista 2 pitkää rullaa, teippaa ne yhteen ja päällystä foliolla. sujuta foliorulla eturenkaan läpi, sujauta pullo väliin ja taita rulla sen ympärille. Teippaa tämä kohta hyvin. Päällystä ohuella silkkinauhalla, tai käytä pieniä housuja tähän. Sujauta toinen sukka toisen sisään ja pujota ne kärjiksi.
Sido pitkällä silkkinauhalla kaikki kolme rengasta yhteen, sujautettiin kaksin kerroin ja sidoittiin eturenkaan sisään.


Valmista istuin, muotoile vaipoista mieleisesi istuin, sujauta body päälle ja teippaa se sopivan muotoiseksi. Tee pahvista neliö pakoputkeksi penkin alle, ja päällystä se foliolla. Laita penkki lepäämään pakoputken päälle.. Tee rekkari lasketun ajan mukaan.

Tässä vähän vielä fiilistelykuvia ja lopputulosta.. ;)






Autoa voi tuunata mielensä mukaan, tässä oli vain yksi toteutustapa, vain taivas on rajana ;)

maanantai 3. joulukuuta 2012

Toffee muffinssit

Tykkään leipoa muffinsseja joka maussa, kuten on varmasti huomattu. Seuraavana Omar
- Tazza muffinssit :)

Omar muffinssit
150g voita
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa tai kermaa
Puol pussia omar karkkeja
Kourallinen suolapähkinötä
1tazza kaakaopussi

Vaahdota voi ja ja sokeri hyvin vatkaten, lisää munat joukkoon, ja vaahdota hyvin. Sekoita kuivat aineet ja lisää vuorotellen maidon kanssa joukkoon. Pilko omarit kuuteen osaan ja heitä kuutiot joukkoon pilko myös kourallinen suolapähkinöitä mukaan. Jaa kahteentoista muffinssivuokaan. Piilota keskelle vielä puolikkaat omarit ja laita vielä taikinaa päälle.  Tiputtele tazza kaakaokastiketta (pieni annospakkaus riittää) päälle ja tee marmotointi hammastikulla. Paista 200c noin 20 min.




Kokeilin ekan kerran näitä suomeenkin tulleita valmiskuorrutteita cupcakeseille. Jos jotain positiivistä pitää etsiä, töhnä oli kivan paksua, että kuviot pysyivät hyvin muodossaan. sitten jos jotain negatiivista pitää etsiä, on että vaikka kuinka pussia pehmitti, sitä oli tosi raskas pursottaa. Sen kai teoriassa pitäsi pystyä suoraan pursottamaan pussista, mutta siirsin sen omaan pursotinpussiin pehmittämisen jälkeen. tässä siis tuotokset.. :)


sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Tonnikalapastasalaatti

Kuvista varmasti aika useasti huomaa, että erilaiset salaatit ovat ihan lemppariruokiani. Tässäpä siis taas vaihteeksi yksi salaatti ohje :)

Tonnikalapastasalaatti
1 pussi jäävuorisalaattia
2 purkkia tonnikalaa öljyssä paloina
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
3/4 osa kurkkua
3 tomaattia
100g fetaa
100g myllyn paras sydänpastaa
100g maissia
50 g parmesan raastetta
kourallinen suolapähkinöitä
loraus sitruunaoliiviöljyä



Pilko tomaatit, paprikat, kurkut ja salaatti kulhoon. Keitä maissi ja pasta ja lisää joukkoon kun ne on jäähtynyt. Raasta salaatin joukkoon 50g parmesan juustoa ja lisää tonnikalat. Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin ja lisää pinnalle suolapähkinät. Tarjoa patongin tai itse tehtyjen sämpylöiden kera. :)