Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Helpot Marengit

Tein sitä key lime pietä nii jäi tietysti valkuaisia yli, onneksi luvassa oli seuraavana päivänä baby showerit, sinne sai näistä mahtavia pieniä herkkuja mukaan.

Marengit:
5 valkuiasta
2,5dl sokeria
Väriainetta mielesi mukaan

Eli simppeli ohje aina yhtä valkuiasta kohtaan, tarvitset 0,5dl sokeria, tällä kaavalla voit siis tehdä turhista valkuaisista marenkeja.

Vatkaa valkuaiset paksuksi vaahdoksi lisää eka puolet sokerista ja lisää loppusokeri vähitellen. Värjää paksu massa lopuksi esim. pastavärillä. Vaahdon pitää olla niin paksua, ettei tipu kuposta, vaikka käännät pääsi päälle nurin päin, onnea kokeiluun ja toivo että olet vatkannut tarpeeksi ;) tämä on äitini neuvo, itse vatkaan siis huolella, etten saa kananmunahoitoa hiuksille...

Laita massa pursotinpussiin ja pursota mieleisesi muotoisia tai kokisia marenkeja, itse tein pieniä, että tulee kivan kokkoisia suupaloja. Itsellä tästä tuli 3 pellillistä pikkumarenkeja.
Paista uunin alatasolla noin. 40 min 120°C.






maanantai 18. marraskuuta 2013

Key Lime Pie

Mun sisko leipoi tätä niiden pihajuhliin Californiassa, jonkin aikaa sitten ja oon aina miettiny, että kai tuota herkkua pitää itsekkin kokeilla.. Tässäpä siis reseptiä, tämä on tosi helppo ja nopea tehdä, hyytyminen tosin kestää pari tuntia ja on parhaimmillaan seuraavana päivänä.


Tarvitset:
Pohjaan:
100 g voita
250g digestive keksejä





Täyte:
4 limeä (näistä yhden kuori)
1 purkki/tölkki kondensoitua maitoa (398g purkissa)
5 keltuaista
ripaus jauhettua vaniljaa

Koristeluun:
yksi lime
purkki kermavaahtoa

(voit tehdä myös marenkihupun jäljelle jääneistä valkuiasista, omaan makuun tulee turhan makea silloin.)

Muusaa keksit pieneksi, kaada joukkoon sula voi ja sekoita. Painele keksit piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, paista 10 min 175°C

Vatkaa keltuaiset kulhossa hyvin, lisää kondensoitu maito. Raasta hyvin pestyn limen kuori joukkoon ja purista mehu myös joukkoon. Lisää muiden limejen mehu yksitellen ja sekoita välillä hyvin. Sekoita seosta kunnes kuohkeaa ja tasaista. Kaada seos piirakka vuokaan ja paista uunin keskitasolla 10-15min.

Anna kakun jäähtyä jääkaapissa hyvin ainakin usemman tunnin tai yön yli. Vatkaa kerma kakun pinnalle ja koristele limellä, itse käytin lisäksi värjättyä sokeria.

Kondensoitua maitoa löytyy useimmista isoimmista kaupoista, se on joko leivontahyllyllä, huoneen lämmössä pidettävien maitotuotteiden kanssa tai säilykeosastolla, mutta kun on laiska niin voi kysyä suoraan myyjältä, ettei turhaan kierrä koko kauppaa läpi.. ;)

Valkuiaisista voi tehdä vaikka marenkeja, ohjeen laitan erikseen.

torstai 14. marraskuuta 2013

Tuplasuklaa pannacotta

Miekin pääsen kirjoittelemaan pitkästä aikaa, kirjoittaminen vaatisi enemmän tahtoa, mutta nyt kun teen koulua, blogi jää vähän toisisijaiseksi opinnäytetyön varjoon.. Tarkoitus olisi saada tuo työ pakerrettua kuukauden sisällä, mikä on aika tiukka aikataulu, mutta eipä tuo haittaa..Tämän syksyn olen varmaan pieni zombi, menen paikasta toiseen ja pyrin saamaan mahdollisimman paljon aikaan, tunnit päivässä ei vaan aina riitä :) Siispä leivontaohjeet mitä toteutan tänä syksynä on helppoja ja mutkattomia.



Tässä helppo ja nopee jälkkärivinkki, kaikille suklaasta pitäville, tää on nopea tehdä, noin 10 min mut vaatii ainakin 2h hyytymis aikaa jääkaapissa.

Tuplasuklaa Pannacotta (6kpl)

Tumma osa:
2 ½ liivatelehteä 100 g tummaa suklaata 3 dl kermaa ½ dl sokeria
Vaalea osa
2 ½ liivatelehteä 100 g valkosuklaata 3 dl kermaa ½ dl sokeria, jauhettua vaniljaa tai vanija tangon sisus.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaat vesihauteessa/mikrossa eri kulhoissa.
tee joko molemmat seokset kerrallaan niikuin minä tein tai sitten vuorotellen. Ota 2 kattilaa ja kiehauta kerma ja sokeri (3dl kermaa kumpaankin+ puol desiä sokeria). Puristele liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne kermaseokseen 2,5 kumpaankin. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. valkosuklaiseen lisää vielä jauhettu vanilja.
Nyt sinulla on kaksi valmista massaa.
3. Kaada vaalea seos annosvuokiin tasan, täytä noin puolilleen, lopuksi lisää tumma seos lusikalla keskelle, se vajoaa pohjalle kivasti ja pintaan voi vielä piirtää jos tahtoo. voit myös tehdä eka vain toisen seoksen, hyydyttää väh 30min jääkaapissa, tehdä sen jälkeen toisen seoksen jos haluat selkeät rajat massoille.
ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi hyytymään.
koristelle sillä annokset haluamallasi tavalla.
Pannacotat voi valmistaa myös edellisenä päivänä ennen tarjoilua. Säilytä pannacotat hyvin peiteltyinä jääkaapissa.