Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Korvapuustit

Mikään ei voita oikein kunnon voisia korvapuusteja. Olen pohtinut pitkään onnistuneiden korvapuustien salaisuutta, niin että niistä ei tule kuivia. Rahkasta on löytynyt oiva apu tuohon pulmaan, kun levittää väliin rahkaa ja voita, rakenne säilyy pullassa paremmin. Siskoni perheineen on ollut Suomessa kyläilemässä viimeisen viikon ja siskon miehen suurin suomalainen herkku on korvapuustit, joten pitihän niitä sitten leipoa. :) Tässä siskoni ja minun tuotoksia.

Rahkaiset korvapuustit n.20 isoa pullaa

Tarvitset:
 
5 dl maitoa
50g hiivaa
2 munaa
1 tl suolaa
2 dl ruokosokeria tai tavallista sokeria
2 tl kardemummaa
200g voita
16-20dl jauhoja

Päälle:
ruokosokeria
100g voita
purkki rahkaa (200g-250g)
kanelia
1 muna voiteluun
raesokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, sokerit, muna, kaardemumma ja osa jauhoista. Sekoita hyvin, lisää sulahko voi joukkoon ja lisää jauhoja vähitellen tarpeen mukaan. Pullataikinan tulee olla pehmeää, mutta selllaista kuitenkin, mikä ei tartu käsiin. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi liinan alla.

Valmista täyte, sekoita 100g huoneenlämpöistä voita ja 1 purkki rahkaa sekaisin.  Jaa taikina kahtia. Kaulitse jauhotetulla alustalla pullasta iso levy.  levitä puolet rahkaseoksesta levyn päälle. Ripottele pinnalle reippaasti kanelia ja sokeria. Rullaa taikina rullaksi ja leikkaa siitä kolmioita. Paina kolmion kapeimmasta kohdasta pulla muotoonsa sormella. Pullia tulee noin 2 pellillistä. Laita uuni päälle 225°C, anna pullien nousta vielä tuo uunin lämpiämisen ajan. Voitele kananmunalla ja ripottele halutessasi raesokeira pinnalle. Paista uunin keskitasolla 10-15min. Nämä pullat häviää varmasti hetkessä, kun tulevat uunista. :)


lauantai 26. heinäkuuta 2014

Lemonade sitruunajuoma

Olen jo pitkään muistellut kaiholla lempi kesäjuomaani jenkeistä, eli lemonadea. Sille ei oikeen taida olla mitään järkevää suomenkielistä nimeäkään. :) Olen siis pitempään pohtinut, että pitäisi saada itseään niskasta kiinni ja koklata kotona valmistettua versiota. Eilen helteen ansioista halusin keksiä, mitä tahansa raikasta ja viilentävää, niinpä lähdettiin kauppaan hakemaan sitruunoita.

Lemonade

Tarvitset:
2dl sokeria
2,5dl vettä
4 keskikokoista sitruunaa

Lisäksi:
8-10 dl vettä
sitruunan viipaleita ja jääpaloja tarjoiluun

Laita kattila levylle, kaada 2,5dl vettä ja 2dl sokeria kattilaan. Anna kuumentua,kunnes sokeri sulaa veden joukkoon ja ota pois levyltä. Pese sitruunat ja leikkaa ne puoliksi. Purista mehut kulhoon. neljästä keskikokoisesta sitruunasta pitäisi tulla noin 2,5dl mehua. Vinkkinä tähän, että laitan sitruunan aina 10sek mikroon ennen puristamista, lämpö irroittaa mehun sitruunalihasta paremmin.

Sekoita sitruunamehu sokeriliemen joukkoon ja lisää 8-10dl kylmää vettä oman maun mukaan. Anna jäähtyä jääkaapissa väh. 30 min, lisää tarvittaessa kylmää vettä jos on turhan tujua.  Tarjoile jääpalojen, sekä sitruunasiivujen kera.

Mieheni innostui kuvaamaan tuotoksiani, huomaa, että itseä välillä laiskottaa ja räpsäisee vain kännykällä kuvan, mutta on kunnon kameralla otetut kuvat kivempia.

Loma, loma loma, onpa tehnyt hyvää. Ollaan vietetty paljon aikaa rannalla ja nautittu kesästä, kyllä näillä keleillä kelpaa. Maanantaina on edessä työhön paluu, mutta onneksi on vain 2 viikkoa töitä ennen seuraavaa lomaa. :)


torstai 24. heinäkuuta 2014

Brita Kakku

Tässä täydellinen kesäkakku, marjoja ja kesäistä makua löytyy. Vaikka voisi kuvitella, että kakku on makea, niin ei ole kuitenkaan yhtään liian makea. Pariviikkoa sitten juhlittiin mökillä kaverin synttäreitä ja sen kunniaksi pitihän sitä kesäinen kakku tehdä. Brita kakku ei kestä pitkää odotusta, eli voit leipoa pohjan hyvissä ajoin, mutta sen voi koota 30 min ennen syöntiä. Rapeus häviää aika nopeasti, eli on syytä syödä kakku kerralla ;)

Brita kakku

Kakkupohja:
125g voita
3 keltuiasita
1dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa

Marenki:
6 valkuaista
3dl sokeria
mantelilastuja pinnalle

Täyte:
2dl kermaa
2,5 dl maitorahkaa
ripaus jauhettua vaniljaa tai 2tl vaniliini sokeria
0.25-0.5dl sokeria oman maun mukaan
tuoreita marjoja n.3dl. Itse käytin mansikoita.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa välillä sekoittaen. Lisää lopuksi keltuaiset hyvin sekoittaen.

Voitele leivinpaperi pienellä määrällä voita, ettei kakku tartu kiinni. Levitä taikina neliöksi.
Vatkaa valkuiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri joukkoon vähitellen.
Vatkaa kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Levitä kakkupohjan päälle tasaisesti. Ripottele pinnalle mantelilastuja.

Paista uunin keskitasolla 30 min 175C°. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kokoamista. Älä peitä kakkua, että rapeus säilyy. 

Vatkaa kerma, lisää joukkoon marenki ja vaniliini sokeri. Laita sokeria oman maun mukaan. Koko muu kakku on niin makea, että itse en tykkää tehdä kovin makeaa täytettä.

Leikkaa pohja puoliksi. Nosta puolikas kakkulautaselle, Levitä puolet täytteestä ja marjoista väliin. Nosta toinen puolikas päälle ja levitä täyte päälle ja koristele lopuilla marjoilla.