Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

perjantai 23. tammikuuta 2015

Maitosuklaa muffinssit

Kuten huomaa, mie usein leivon erilaisia muffinsseja, näistä mulla ei ollut hirveen hyviä kuvia, mut julkasempa nämä kuitenkin, kun näiden reseptiä on kyselty.

Maitosuklaa muffinssit 12-16kpl

Tarvitset:
300g maitosuklaata
150g voita/margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2,5rkl kaakaojauhetta
1,5dl kermaa

Koristeluun:
Purkki kermaa
kaakaojauhoa ja sokeria oman maun mukaan
nomparelleja

Pilko 200g maitosuklaata paloiksi kulhoon ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota rasva ja huoneenlämpöinen voi. Lisää munat yksitellen.

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vuorotellen taikinaan maidon kanssa.

Kaada jäähtynyt sula suklaa joukkoon ja sekoita nuolijalla. Murskaa 100g suklaata pieneksi muruksi ja nostele kevyesti joukkoon

Paista uunin keskitasolla 225°C 12-15min

Kun muffinssit on jäähtynyt, vatkaa kerma vaahdoksi, värjää se halutessasi kaakaojauholla. Pursota päälle ja koristele nomparellein ja suklaarouheella.

Näiden ulkonäkö ei ole ehkä hääppöinen, mutta maku korvaa kyllä kaiken.



maanantai 19. tammikuuta 2015

Amerikkalaiset muffinssit

Mie oon supersuklaan ystävä ja vapaapäivän kunniaksi tänään päätin leipoa kunnon suklaamuffinsseja.

Amerikkalaiset muffinssit 12-15 kpl
Tarvitset:
100g voita
2 munaa
1dl maitoa
4dl vehnäjauhoja

1dl kaakaojauhetta
ripaus jauhttua vaniljaa
2tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
100g maitosuklaata
50g valkosuklaata
50g tummaa suklaata

Sulata maitosukaa kupissa mikrossa tai vesihauteessa kattilassa, jätä jäähtymään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi  ja sokeri hyvin sekaisin, lisää munat yksitellen joukkoon ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet, ja lisää siivilän läpi joukkoon vähitellen. Pilko valko ja tumma suklaa pieniksi paloiksi ja nostele joukkoon. Lisää maito joukkoon. Jaa 12-15 muffinssivuokaan ja paista uunin keskitasolla  200°C 15-20min.

perjantai 16. tammikuuta 2015

1v kakku

Rakas kummipoikani täytti tuossa hetki sitten yksi. Aika menee niin nopeasti, kaveri kasvaa vauhdilla ja ei kummitäti voi kun ihailla hänen kasvuaan ja kehitystä. Muualta maailmalta on suomeenkin rantautunut kakunmurskaus kuvausideoita ja päätettiin tehdä kamulle oma kakku tuhottavaksi. :)

Pari vinkkiä, jos aijot toteuttaa seuraavanlaisen kuvauksen. Varaa pitkä pinna ja hyvin aikaaja varaudu sotkuun :)

Kakun suhteen pari vinkkiä:
1. kostuta hyvin, jotta kakku murskaantuu helposti.
2. Älä tee liian kiinteätä päälistä, jotta lapsi saa kakun muusattua. (kerma on paras)
3. Älä tee suklaakakkua, kukaan ei halua nähdä lastasi ruskeassa mönjässä vaipoissa, siitä voi saada vähän vääränlaisia fiboja.. ;)
4. Käytä vähän väriä, ei se lapsi siihen kuole, jos kakku on vain valkonen, se palaa kuvissa ja näyttää helposti vain möykyltä.
4.Ja terveysäidit, tämä ei ole niin vakavaa. Vauvaa ei vahingoiteta tässä kuvauksessa, jos lapsi syö 2 lusikallista sokerillista kakkua, niin ei siitä sokerihiiri tule. Sitä paitsi Live a little :)


Tarvitset
 2 pohjaa, yhteen pohjaan tulee:
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
tilkka elintarvikeväriä tai väriä esim. punajuuresta.

Täyte:
Maitorahka
Mansikkaa 150 g
1 banaani

Kostutukseen omenamehua

Päälle 2 purkkia kermaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. sekoita kuivat aineet ja lisää siivilän läpi. Lisää halutessasi väriainetta tai punajuurta väriksi. Sekoita hyvin ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 175°C noin 30min. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa leikkuualustalle, anna vetäytyä liinan alla seuraavaan päivään. Tee toinen pohja samalla lailla.

Leikkaa sahalaitaisella veitsellä vetäytyneet kakut kahteen kerrokseen. Sekoita tehosekoittimessa mansikat, rahka ja banaanit. Voitele eka kerros ja lisää täytettä. tee näin myös muiden kerroksien kohdalla, paitsi päälliskerroksen. Kostuta päälliskerros.
Vatkaa kerma vaahdoksi, pursuta pursutinpussilla esim. kiekuroita pinnalle.

Sitten pese lattiat, Anna lapsen leikkiä kakulla ja pese lattiat uudelleen ;)










perjantai 9. tammikuuta 2015

Pätkismoussekakku

Tätä kakkua tein uudenvuoden juhliin ja kakku katosikin samantien parempiin suihin. Kakku on helppo ja nopea tehdä, jos et polta pätkiksiä, niin kuka vaan pystyy tähän. Pahoittelen huonoa kuvaa, unohdin kuvata kakun ja lopulta nappasin kuvan pimeässä uudenvuoden yönä :)

Pätkismoussekakku

Pohja:
200g suklaakuorrutteisia digerstive keksejä (tai tavallisia)
75g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
2 kananmunaa
0,5dl sokeria
2,5dl vispikermaa
200 g Pätkiksiä
Koristeluun maitosuklaata ja tummaa suklaata

Murskaa keksit perunanuijalla murusiksi kulhossa, lisää sula voi ja sekota heti haarukalla.
Kaada irtopohjavuokaan n.24cm (jos ei oo keraaminen kannattaa päälystää vuoan pohja leivinpaperilla et saa helposti irti ja esille lautasella) ja taputtele vuoan pohjalle tasaiseksi. Laita odottamaan jatkoa jääkaappiin.

Laita liivatelehdet jääkylmään veteen. Sulata pätkikset joko vesihauteessa tai mikrossa, varo ettet käräytä. Pätkiksistä ei tule ihan nestemäisiä kun ne sulaa, vaan saattaa jäädä pieniä kökköjä, ei haittaa yhtään. Tuleepa jotain suutuntumaa kakuun. Vatkaa munat ja sokeri vaahdiksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot kevyesti nostellen. Kaada jäähtynyt suklaa joukkoon ja sekoita kevyesti nostellen. Lopuksi ota liivatelehdet likoamasta, purista ne ja laita kuppiin+ 1rkl kiehuvaa vettä kun liivate on muutunut juoksevaksi kaada seos vanana joukkoon ja sekoita hyvin. (kevyesti nosellen ettei rakenne mene rikki)

Kaada täyte pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin noin 2-3h tai yön yli. ennen tarjoilua rouhi vielä suklaata päälle tai koristele mielesi mukaan.