Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Kerrosjuustokakku

Jos ei osaa päättää mitä juustokakkua tekee voi käydä näin.. :D

Raitakakku ála Hanna













Perjantaina juhlittiin ihania valmistuneita siskojani, onnea vielä rakkaat, olen teistä ylpeä.

Minähän en sitten osannut päättää mitä kakua tekisin niin tein yhdistelmäkakun.
kakku kuulostaa haastavalta, mutta ei oikeesti vaadi rakettitaidetta että tälläsen saa aikaan.

Tarvitset:
Pohja: 200g domino tai digerstive keksejä
100g voita

täytteisiin:
300g vaniljaista tuorejuusto-rahkavalmistetta (sunnuntailla ainakin on nimellä rahkavalmiste)
6dl kermaa

täyte 1:
1& puoli liivatelehteä
1 purkki smetanaa n.130g
1 levy Pandan valkosuklaata sulatettuna + pari riviä pieninä kuutioina
hyppysellinen jauhettua vaniljaa
1rkl vettä

täyte 2
3 liivatelehteä
200g mansikkaa
puoli desiä sokeria
1tl vaniljasokeria

täyte 3
1& puoli liivatelehteä
1 purkki smetanaa n.130g
1 pussi pätkiksiä (tai levy minttukrokantti suklaata)
1 rkl vettä

Murskaa eka pohjakeksit pieniksi muruiksi, ite tykkään käyttää dominoja eli suklainen pohja mut digerstivekin on hyvä myös. sulata voi ja sekoita joukkoon. laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja levitä pohja vuokaan painellen tiiviiksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin odottamaan jatkoa.

Tee seuraavat kerrokset mieleisessäsi järjestyksessä:
voit joko vatkata kaiken kerman kerralla ja sekoittaa siihen tuorejuuston ja sitten jakaa kolmeen osaan tai tehdä 1 osan kerrallaan (itse tein niin koska vaikea jakaa silmämääräisesti tasaisesti.)

Pätkistäyte
1. Laita 1,5 liivatelehteä kylmään veteen likoomaan
2. Sulata pätkikset ja jätä jäähtymään (näillä on vähän rakeinen rakenne, älä sulta liian kauan, palaa helpolla)
3. Vatkaa 2dl kermaa, sekoita lopuksi joukkoon 100g rahkavalmistetta ja purkillinen smetanaa.
4. Sekoita pätkismassa kerman joukkoon kun se on vähän jäähtynyt ja sulata liivate 1rkl kiehuvaan veteen ja kaada joukkoon.
5. lopuksi kaada massa vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään noin 15min ennen seuraavan kerroksen laittamista

Valkosuklaa täyte
1. Laita 1,5 liivatelehteä kylmään veteen likoomaan
2. Sulata valkosuklaa ja jätä jäähtymään. vatkaa 2dl kermaa, sekoita lopuksi joukkoon 100g rahkavalmistetta ja purkillinen smetanaa.
3. Sekoita vaniljajauhe joukkoon + rouhitut suklaan palat, sekoita jäähtynyt sula valkosuklaa joukkoon, (tämä ei saa olla liian kuumaa että kerma ei juoksetu), sulata liivate 1rkl kiehuvaan veteen ja kaada joukkoon. lopuksi kaada massa vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään noin 15min ennen seuraavan kerroksen laittamista

Mansikka täyte
1. Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen likoomaan
2. Vatkaa 2dl kermaa, sekoita lopuksi joukkoon 100g rahkavalmistetta.
soseuta sauvasekoittimella 200g mansikoita soseeksi, lisää joukkoon 1/2dl sokeria+ 1tl vaniljasokeria.
3. kuumenna pieniosa hilloa kattilassa tai mikrossa ja sekoita liivate joukkoon.
Sekoita hillot ja kermavaahto keskenään ja kaada vuokaan.

Anna kakun jähmetyä vikan kerroksen jälkeen ainakin 3h ennen tarjoilua ja koristele vaikka mansikoilla tai suklaarouheella.

Toi jauhettu vanilja on mun lemppari kaikessa leipomisessa, saa isoimmista kaupoista, purkki maksaa varmaan 5e mut tää on niin mun juttu leivonnassa.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti