Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Daimkakku

Tää on ollu jo pitempään suunnitteilla testaa, että tuleeko tästä yhtä mainioo.. ja voin kyllä sanoa, että tulee!! Ehkä parempaakin kun kaupan kakusta..

Daimkakku

Tarvitset:
2 kananmunaa
1 ja 1/2 dl sokeria
1 ja 1/2 dl vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta
50 g voita

päälle vaaleatäyte:
130g valkosuklaata
2,5dl valmista vanilja kreemiä

Päälle suklaatäyte:
1dl kermaa
200g daim suklaata
1 pussi daim rakeita

Kostuttamiseen kaakota tai valkosuklaakaakaota.

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet siivilän läpi. Kaada seos voideltuun kakkuvuokaan (halkaisija 26cm) paista uunin alatasolla 200°c 15 min. Tästä tulee tosi matala kakku ja se onkin tarkoitus.. Ota kakku pois vuosta, anna jäähtyä hyvin. leikkaa kakku puolikisi, tee varovasti, sillä kakku ei ole hirveen paksu.
Sekoita kreemi ja sula valkosuklaa sekaisin. levitä puole valkosulaakreemistä kakun väliin. tässä välissä kostuta kakun reunat hyvin kaakaolla ettei tule kuivat reunat, nosta toinen kerros päälle, ja levitä loppu kreemi päälle. Kostuta taas reunat kaakaolla.. kaada pussi daimrakeita päälle. Laita kakku odottamaan pakkaseen jatkotoimia.. Sulata suklaa kattilassa kerman joukkoon, älä anna kiehua, kun suklaa on sulanut tasaiseksi kastikkeeksi, sen voi kaataa kakun päälle. Laita odottamaan tarjoilua pakkaseen , ota esiin 30min ennen tarjoilua.

Lupaan, että tää kakku ei jää kaapiin pyörimään vaan häviää herkkusuiden mahaan.. :D
Tätä voi tarjota pelkästään jälkkärinä myös jätskin kanssa.


5 kommenttia:

  1. Leivoin tätä ja voi kyllä oli hyvää! Vieraillekkin maistui :)

    VastaaPoista
  2. Kivaa kun ojku käyttää mun reseptejä :) Kiva kuulla että maistui, tää on kyllä sellanen resepti, että ihme jos joku ei tykkää.. :)

    VastaaPoista
  3. Hei, minkä merkkinen oli toi sun valmis vaniljakreemi? :)

    VastaaPoista
  4. Käytin Millettin kreemijauhetta, sitä saa täällä Vantaalla esim. Citymarketista eli eiköhän muualtakin.. :) oon käyttänyt myös tuota kaikkialla myytävää sallisen kreemijauhetta, mutta toi Milletti maistuu aidommalta vanilijalta ja rakenne on kivempi. :)

    VastaaPoista