Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

perjantai 9. syyskuuta 2011

suklaakakkua


EIlen sain vieraaksi ison kasan ihania ystäviä ja yhdelläpä on tänään synttärit joten this is for u Minni <3

Suklaaunelma


Tarvitset:
200 g random suklaita
200g voita
4 kananmunaa
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl ruokosokeria
1,5dl normisokeria
1tl leivinjauhetta
4rkl kaakaojauhetta
hyppysellinen jauhettua vaniljaa
kourallinen pistaasipähkinöitä
kuorrutukseen 200-300 g sokerimassaa

Täyte
2dl kermaa
2 geishaa
2tlvaniliinisokeria

Laita uuni lämpeemään 175c

Sulata suklaa ja voi haluamallasi tavalla (vesihaude, kattila mikro, mitä ite käytät)
Mä oon vähän random suklaiden ystävä, eli käytän leivontaan sitä mitä kaapista löytyy, nyt meni noin 70g tummaa suklaata ja 130g fazerinsinistä+ pieni piparminttu suklaa tuomaan twistiä ;)
Vatkaa sokerit (tumma+vaalea) ja munat vaahdoksi, kun suklaa ja voi on jäähtynyt nostele
varovasti joukkoon. kuori ja pilko pistaasit pienemmäksi ja heitä joukkoon.

Sekoita kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi joukkoon, kevyesti nostellen.
Voitele vuoka ja korppujauhota se. kaada taikina tasaiseksi vuokaan ja lykkää uuniin.
Anna paistua 45min, koklaa tikulla että ei jää enää taikinaa kiinni.

Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa kerroksiin, mulla oli niin iso vuoka et leikkasin vaan yhden kerroksen kakkuun mutta jos tekee pienemällä vuoalla niin saa varmaan korkeemman.

Kostuta, mehulla kaakaolla tai spritellä. laita täytettä väliin mutta jätä sitä ihan vähän päällekin että voit kiinnittää sokerimassan. jos teet enemmän kun yhen kerroksen tuplaa täytteiden määrä et saat hyvät kerrokset täytettä väliin. :)

Kaulitse sokerimassa isoksi pyöreäksi ympyräksi, käytä apuna tomusokeria ettei sokerimassa tartu alustaan. nosta sokerimassalevy kaun päälle, ite käytin tänhän joku 170g sokerimassaa, jos haluut paksumman kerroksen niin käytä enemmän. painele massa kiinni kakkuun ja leikkaa ylimääräiset pois.

Koristeeksi tein "farkku" rusetin, ton ohjeen rusettiin näin Ulla Svenskin blogissa ja se oli niin kiva et piti koklata. :) ite sekotin sinistä marsipaania ja sokerimassaa, mutta voishan tuota sokerimassaa värjätäkkin mut en jaksanut lähtee hakemaan elintarvikeväriä.

Tosiaan tän vois kyllä koristella pelkällä kermavaahdollakin tai suklaakuorrutteella ja oisi varmasti mainiota.. :)

ja ei muuta kun herkuttelemaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti