Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

maanantai 1. lokakuuta 2012

Vaniljapullaa

Ensimmäisten asioiden joukossa, mitä taisin sanoa aviomiehelleni kun tutustuttiin, oli että minusta ei muuten sitten varmasti tule mitään pullantuoksuista vaimoa.. ja niin vaan on ne vuodet vierähtänyt ja parit pullatkin on jo tultu tehtyä.. Rakkaus saa ihmeitä aikaan.. :) tässä mielestäni paras simppeli pienen erän pullaresepti, näitä voisi syödä vaikka kuinka monta.. Kaloreita ei kannata laskea, niitä on enemmän kun pienessä kylässä, mutta kuka niistä välittääkään.. :D

Vaniljapullat 15 kpl

Tarvitset:
 3dl maitoa
30g hiivaa
1 muna
1/2 tl suolaa
3/4dl normisokeira
1/4dl ruokosokeria
1 ja 1/2 tl kardemummaa
100g voita
8-10dl jauhoja

Päälle:
ruokosokeria
voita
kanelia
2,5 dl valmista vaniljakreemiä ( tee kreemipurkin ohjeen mukaan)

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, sokerit, muna, kaardemumma ja osa jauhoista. Sekoita hyvin, lisää sulahko voi joukkoon ja loput jauhot. Pullataikinan tulee olla pehmeää, mutta selllaista kuitenkin, mikä ei tartu käsiin. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi liinan alla.

Kaulitse taikinasta iso levy jauhojen avulla, voitele pinta runsaalla pehmeällä voilla. Ripottele päälle ruokosokeria ja kanelia reippaasti. Valmista kreemi (mun kreemi on suhteessa 2,5d kiehuvaa maitoa ja 1dl kreemiä, mutta osassa kreemissä eri suhde, eli valmista Kreemin oman ohjeen mukaan)
Kaada vähän yli puolet kreemistä levylle, levitä niin että sitä on tasaisesti kaikkialla. Rullaa pulla  rullaksi ja pilko noin 3cm paloiksi ja nosta palat muffinssivuokiin. (täyte aika valuvaista eli tarttet terävän veitsen ja jonkun välineen avuksi nostoon, jos täyte valuu alustalle, lusikoi se vaan pullan päälle) Kaada vielä kaikkiin pulliin päälle kreemiä ja tökkää uuniin.. :) 225°C 10-15min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti