Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

perjantai 7. joulukuuta 2012

Bye, bye tummy-kakku

Rakas ystäväni saa tammikuussa vaavin, ja pitihän baby showereihin tehdä kakkukin.. :)
en ole kyllä yleensä perinteisten täytekäkkujen ystävä, yleensä tykkään tehdä juusto tai mouusekakkuja, mutta nyt tein poikkeuksen. :)

Bye, Bye tummy- kakku

Tarvitset:
vaaleaan pohjaan:
6 munaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta


Tummaan pohjaan:
6 munaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
3rkl tummaa kaakaojauhetta

Täytteeseen:
Mansikkahilloa
2dl kermavaahtoa
2dl turkkilaista jogurttia
sokeria
kostuttamiseen mansikkamehua ja kaakaota

Koristeluun:
500 g sokerimassaa
sinistä ja mustaa pastaväriä
elintarvikeliimaa

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi, sekoita kuivat aineet ja lisää siivilän läpi joukkoon, kevyesti lastalla nostellen. voitele vuoka ja korppujauhota se. Paista uunin alatasolla 175°c 30-40min riippuen uunisi tehosta. Kun tökkäät tikulla keskelle, ei pitäsi enää tarttua taikinaa vuokaan.

Valmista toinen pohja samalla lailla paitsi et muista lisää kaakaojauho.

Anna jäähtyä hyvin, itse tein pohjat jo 2 pvää etukäteen, että ne saa levätä hyvin.
Leikkaa kummatkin pohjat kolmeen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää turkkilainen jogurtti joukkoon ja lisää tarvittaessa sokeria. Kokoa vuorotellen, kostuta vaalea kerros mehulla ja lisää mansikkahilloa päälle ja ohut kerros kermavaahtoa, tummaan kerrokseen lisää vain kermavaahtoa. kun kakku on koottu lisää vielä kaikkialle päälle pieni kerros vaahtoa, että sokerimassa kiinnityy hyvin. Laita odottamaan hetkeksi jääkaappiin.

Värjää sokerimassa pastavärillä(ota osa sivuun koristelua varten ennen tätä), itse tykkään marmoroidusta väristä, mutta voit tietty sekoittaa tasaisenkin värin.  ota erikseen pieni osa rusettiin, kaulitse rusetin osat, laita leivinpaperia väliin, että rusetti kuivuu muotoonsa. Liimaa osat vielä kinni elintarvikeliimalla.

Kaulitse lopusta sinisestä massasta iso ympyrä (kannattaa käyttää runsaasti tomusokeria alla, ettei jumahda alustaan. nosta sokerimassa kakun päälle. Itse käytin leivinpaperia ja kaulinta apuna, kieritin leivinpaperi välissä sokerimassan kaulimen ympärille ja siitä rullasin sokerimassan kakun päälle. Värjää kirjainten tekoon tarkoitettu sokerimassa haluamasi väriseksi ja leikkaa teksti terävällä veitsellä. Liimaa kirjaimet kiinni elintarvikeliimalla. Laitoin vielä kukkakoristeita reunoihin.
 
Tekstiksi tein Bye Bye tummy, welcome mammy eli hei hei masu, tervetuloa mami :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti