Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

perjantai 22. helmikuuta 2013

Amerikkalainen juustokakku

Nyt jaan jotain tosi henkilökohtaista, nimittäin meijän hääkakun reseptin.. Häistähän on vierähtänyt jo 4,5 vuotta ja olen panttaillut tätä siitä asti. En ole leiponut kakkua häiden jälkeen, mutta huomenna vietämme ihanan ystäväni Marjon synttäreitä, joten ajattelin että tämä on tarpeeksi ainutlaatuinen tilaisuus toistaa tuo resepti. :)


Every love story is beautiful, but ours is my favorite <3


 Sitten kakkuun.. huomasin, että kakku oli jäänyt melkeimpä kuvaamatta, tässä otos, minkä löysin :)



Tämä on hieman muunneltu resepti alkuperäisestä, mutta yhtä maukas. Huom. tämä ei ole mikään pika kakku, aloituksesta tarjoiluun pitää olla väh 5h aikaa.

Amerikkalainen juustokakku

Pohja
3/4 osa pakettia digestive keksejä
100 g voita

Täyte
400g tuorejuustoa
1 prk creme fraicea
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
3/4dl sokeria
yhden sitruunan kuori ja puolikkaan mehu
jauhettua vaniljaa

Laita uuni 160°C.

Murskaa keksit pieneksi muruksi, lisää sula voi joukkoon. Painele lasin avulla irtopohjavuokaan, muista painella myös reunat kakkuun, niiden ei tarvitse olla korkeat, noin 2-4cm.
laita pohja jääkaappiin odottamaan jatkoa. Anna jähmettyä väh. 10 min.

Ota kulho ja kaada tuorejuustot pohjalle. Vatkaa tuorejuustoa, niin että se pehmenee ja paakut häviää. Kaada yksi muna kerrallaan joukkoon. Kun olet lisäänyt kaikki munat, lisää kermaviili ja creme fraice ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri, jauhettu vanilja, raastettu sitruunan kuori ja puolikkaan sitruunan mehu joukkoon. Sekoita nopeasti vielä ainekset joukkoon.

Ota irtopohja vuoka pois jääkaapista, folioi vuoan ulkoreunat, ettei vesi pääse vuokaan. Kaada täyte kakkun, nosta syvälle uunipellille, kaada pellille kiehuvaa vettä puolilleen. Laita kakku uuniin, varo ettet läikytä kuumia vesiä päällesi.Paista uunin keskitasolla 45min, jonka jälkeen nosta lämpötila 175cm japaista vielä 10min, jos on tosi tehokas uuni niin tuo 45min saattaa riittää. kakku on valmis kun pinta on kiinteä.


Ota pelti pois uunista ja anna kakun levätä vielä 30min vesipellillä, tällöin kakku vielä jälkikypsyy. Nosta kakku jääkaappiin jossa sen pitää levätä väh 4h, mielellään yön yli.
Tarjoa raikkaiden marjojen, tai kirpeän hillon kera.

P.s kylläpä me tosiaan näytetään nuorilta noissa kuvissa.  :)



2 kommenttia:

  1. teimpä siskon 21v synttäri kakuks vähä sai soveltaa ku äiti ei muistan kaikkia aineksii kaupasta mut kyllä ainaki näyttää ja tuoksuu hyvältä!!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, toivottavasti synttärisankarikin tykkäsi kakusta :)

    VastaaPoista