Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Omenapiirakka ruusuilla

Suomen syksy on huippuaikaa kun saa ihania kirpeitä syksyomenia :) sisko tuli eilen pussillisen kera ja piti miettiä mitä niillä tehdään.. Päädyttiin omenapiirakkaan, olin nähnyt pinterestissä (ylläri ylläri) tälläisen piirakkaidean ruusujen kera. Blogi on bulgariaksi, mutta sen sai käännettyä englanniksi ylhäältä kun klikkas lippuja. Noh. Lopulta ohjeen luettuani päätin käyttää vain tuota ruusuideaa, ja tehdä piirakan eriohjeella :)

Omenaruusupiirakka

Tarvitset:


Pohjaan:
125g voita
1 muna
1dl sokeria
Ripaus Jauhettua vaniljaa  tai vaniliinisokeria
Loraus siirappia
n. 2,5dl vehnäjauhoja

Täytteeseen:
4 isohkoa omenaa, 6pienempää (suomalaisia) Mielellään kirpeitå
1dl vaniljakreemijauhetta+ 2dl vettä
1purkki rahkaa
1 muna
1tl kanelia

Tee pohja, sekoita pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi vatkaamalla, lisää muna joukkoon. Lisää siirappi ja jauhettu vanilja, sekä vehnäjauhot joukkoon. Taputtele taikina vehnäjauhojen avulla voideltuun piirakkavuokaan, taikina on aika pehmeä tarkoituksella.

Tee täyte, lisää kulhoon vaniljakreemijauhe ja vesi, vatkaa vaniljakreemi kokoon. Lisää joukkoon kaneli, muna ja maitorahka ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Levitä seos piirakan pinnalle.

Aloita ruusujen valmistus.
Pese omenat hyvin, kuori kuorimaveitsellä mahdollisimman paksuja ja pitkiä soiroja.
Pilko ekat 2 omenaa kuoriminen jälkeen pieneksi kuutioiksi ja painele ne täytteen joukkoon. Ala tekemään kuorista ruusuja, pyörittäen lehtiä spiraalimuotoon. Voit täyttää näin koko piirakan tai puolet niinkun minä tein, jos täytät koko piirakan tarvitset paljon omenan kuoria :)
Omenat lähtee tummumaan nopeasti, mutta onneksi ei vaikuta makuun mitenkään :)




Viipaloi omenoita keskiosaan ja asettele nättiin ympyrään. Ripottele pinnalle ruokosokeria ja paista uunin keskiosassa 200c noin 25-40 min riippuen uunisi tehokkuudesta, piirakka on valmis, kun pinta saa kauniin värin. Anna jäähtyä ja herkuttele jätskin kera :)

jos omenoita jää yli voi keksiä jotain muuta herkkua kuten pieniä kauraomenapaistoksia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti