Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

torstai 14. marraskuuta 2013

Tuplasuklaa pannacotta

Miekin pääsen kirjoittelemaan pitkästä aikaa, kirjoittaminen vaatisi enemmän tahtoa, mutta nyt kun teen koulua, blogi jää vähän toisisijaiseksi opinnäytetyön varjoon.. Tarkoitus olisi saada tuo työ pakerrettua kuukauden sisällä, mikä on aika tiukka aikataulu, mutta eipä tuo haittaa..Tämän syksyn olen varmaan pieni zombi, menen paikasta toiseen ja pyrin saamaan mahdollisimman paljon aikaan, tunnit päivässä ei vaan aina riitä :) Siispä leivontaohjeet mitä toteutan tänä syksynä on helppoja ja mutkattomia.



Tässä helppo ja nopee jälkkärivinkki, kaikille suklaasta pitäville, tää on nopea tehdä, noin 10 min mut vaatii ainakin 2h hyytymis aikaa jääkaapissa.

Tuplasuklaa Pannacotta (6kpl)

Tumma osa:
2 ½ liivatelehteä 100 g tummaa suklaata 3 dl kermaa ½ dl sokeria
Vaalea osa
2 ½ liivatelehteä 100 g valkosuklaata 3 dl kermaa ½ dl sokeria, jauhettua vaniljaa tai vanija tangon sisus.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaat vesihauteessa/mikrossa eri kulhoissa.
tee joko molemmat seokset kerrallaan niikuin minä tein tai sitten vuorotellen. Ota 2 kattilaa ja kiehauta kerma ja sokeri (3dl kermaa kumpaankin+ puol desiä sokeria). Puristele liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne kermaseokseen 2,5 kumpaankin. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. valkosuklaiseen lisää vielä jauhettu vanilja.
Nyt sinulla on kaksi valmista massaa.
3. Kaada vaalea seos annosvuokiin tasan, täytä noin puolilleen, lopuksi lisää tumma seos lusikalla keskelle, se vajoaa pohjalle kivasti ja pintaan voi vielä piirtää jos tahtoo. voit myös tehdä eka vain toisen seoksen, hyydyttää väh 30min jääkaapissa, tehdä sen jälkeen toisen seoksen jos haluat selkeät rajat massoille.
ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi hyytymään.
koristelle sillä annokset haluamallasi tavalla.
Pannacotat voi valmistaa myös edellisenä päivänä ennen tarjoilua. Säilytä pannacotat hyvin peiteltyinä jääkaapissa.

1 kommentti:

  1. Pakko myöntää etten ole vielä koskaan kokeillut pannacottaa. Tämä resepti näyttää kuitenkin niin hyvältä, että on varmaan pakko tehdä tätä jälkkäriksi ensi viikolla!

    VastaaPoista