Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Raparperi-mansikkajäätelö

Käytiin juhannusreissun lopuksi mökillä piipahtamassa, juhannussaunassa ja nukumassa valmiiksi lämmitetyssä mökissä. Oli ihana saunoa keskellä yötä, ihan hiljaisuuden keskellä. Meillä on valehtelematta paras sauna maailmassa mökillä, se on iäisyyden vanha, tummunut vuosien saatossa ja se tuoksuu pihkalle ja vanhalle puulle. Seisoskeltiin järvenrannassa, edes linnut ei visertänyt, kaikki oli hiljaa.. Usva nousi järvestä ja hetki oli melkein taian omainen. En jaksanut hakea kameraa, mutta tuo kuva tallentui omiin ainutlaatuisiin muistoihini. Laatuaikaa toisen kanssa hiljaisuudessa. Tänään aamulla ennen lähtöä keräsin vielä raparperit matkaan, että saa yhtä kesän lempiherkkua, raparperi jätskiä.

Raparperi-mansikkajäätelö 



Tarvitset:

5dl raparperejä
3dl mansikoita
1dl vaaleaa siirappia
3dl kermaa
3 kananmunaa
ripaus jauhettua vaniljaa
1dl sokeria

Kaada kattilaan pieneksi pilkotut raparperit ja mansikat, sekä siirappi, anna kiehahtaa kunnen raparperit pehmenee. Jos käytät tuoreita mansikoita lisää tarvittaessa keitokseen tilkka vettä, ettei kärähdä pohjaan. Anna seoksen jäähtyä huoneen lämpiseksi. itse nopeutin tätä kaatamalla kulhoon ja laittamalla seosken pakkaseen. Sekoita jäähdytetty seos tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kuhossa kerma vaahdoksi ja lisää jauhettu vanilja joukkoon. Lisää kanamuna seoksen joukkoon jäähdytetty raparperi-mansikka seos kevyesti nosteltuna joukkoon. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Kaada jäätelökoneeseen ja odottele valmistumista.


                                                     Nauti kesästä ja hymyile :)

1 kommentti:

  1. Näyttää herkulta :) Pitäiskin koklata tehä jädeä pitkästä aikaa vaikka nyt siskojen kaa kun ne on täällä :) p.s. kiva kun oot päivitellyt tätä useemmin!

    VastaaPoista