Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

tiistai 3. helmikuuta 2015

Rocky road kakku (Gluteiiniton)

Mä en oikeen ole gluteiiniton leipoja, mun mielikuvitus riittää juuri niin pitkälle, kun kääretorttuun. Mutta nyt aattelin vähän tsemppaa ja kokeilla jotain muuta tämän kerran. Muunsin rocky road kakun gluteiinittomaksi ja laktoosittomaksi ja tästä tuli kyllä superhyvää. Tämän voi tehdä helposti normikakkuna, vaihtamalla gluteiinittomat jauhot vehnäjauhoihin.

Kakku on aika tuhti, mutta sit kun herkuttelee, niin kannattaa herkutella kunnolla.

Rocky road kakku

Tarvitset:

2 munaa
2dl sokeria
1dl kaakaojauhoa
70g saksanpähkinöitä
2,5dl pieniä vaahtokarkkeja (myydään esim. cittarissa)
2dl gluteiinittomia jauhoja, tai tavallisia vehnäjauhoja
ripaus jauhettua vaniljaa
1tl leivinjauhetta
150g laktoositonta voita
Mantelijauhoja tai kookoshiutaleita vuoan voiteluun

Lämmitä uuni 175°C, Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet sekaisin ja sekoita vatkaten joukkoon. Kaada sula voi joukkoon ja sekoita hyvin. Pilko saksanpähkinät pieneksi touheeksi tai osta valmista rouhetta ja kaada noukkoon, sekoita nostellen esim. nuolijalla.Viimeiseksi lisää 2,5dl pikkuvaahtokarkkeja joukkoon. Voitele piirakka vuoka, jauhotin itse sen mantelijauhoilla, että lähtee paremmin irti, tähän käy myös kookosjauhot.

Paista uunin keskitasolla 15-20min. Tarjoa jätskin tai kermavaahdon kera. keskusta pitäisi jäädä kivan tahmeaksi. Vaahtokarkit voi kuulostaa oudolta, mutta tuo kivan rakenteen kakkuun ja kukaan vieraista ei olisi ainakaan arvannut, että kakussa on vaahtokarkkeja.
 
Kakku voi näyttää hieman epäilyttävältä, kun vaahtokarkit vähän kärventyy pintaan, mutta maku on mit mainioin. tästä ei todellakaan maistaisi, että on gluteiiniton kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti