Oon kyllä enemmän makea tyyppi mut kyl sitä välillä voi suolaistakin kai pipertää. :)
Savulohikakku
Tarvitset:
2 pakettia isoja paahtoleipiä
yhden lihaliemikuution
600g savulohta
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl kermaviiliä
1punasipuli
puolikas paprika
+ mausteet oman mielen mukaan.
Koristeluun purkki tuorejuustoa ja 1,5dl kermaa
1. Keitä litra vettä ja lisää liemikuutio.
2. Valmista täyte, pilko sipulit ja paprikat, jos kalassa ruotoja nekin on hyvä ottaa pois.
sekoita kala, vihannekset, tuorejuusto ja kermaviili keskenään. Lisää mausteita tarvittaessa riippuen kalansuolaisuudesta,mustapippuria ainakin.
3. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois, laita tarjoilulautasesta riippuen 6-8 palaa per kerros
kostuta eka leipäkerros ja levitä täytettä päälle (puolet tähän väliin).
4. Laita uusi kerros leipiä päälle, kostuta ja levitä lopputäyte tähän väliin, sitten vielä yksi kerros leipää päälle ja kostuta se. Laita kakku jääkappiin muhimaan, anna mielellään olla yön yli ennen tarjoiluja.
5 Ennen tarjoilua, vatkaa kerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja levitä tasaiseksi kerrokseksi päälle.
6. Koristele mielesi mukaan, esim kurkuilla, graavilohella, kirsikkatomaatilla, persiljalla yms..
Ja sitten vaan herkuttele.. :)
Tortilla rullaset:
200g hunajamarinoitua kanaa
1 paprika
200g tuorejuustoa
100g pieneksi pilkottua fetaa
salaatin lehtiä väliin
Paista kana ja pilko se ihan pieniksi palasiksi, pilko joukkoon myös paprika ja feta. Sekoita turejuusto joukkoon ja mausta oman makusi mukaan. Levitä täytettä tortillapohjalle, laita pari salaatin lehteä päälle ja kieritä rulla. Nämä voi tehdä etukäteen ja laittaa jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
ennen tarjoilua leikkaa noin 2cm siivuiksi, tökkää coktailtikku läpi ja aseta tarjolle. Helppoa mutta hyvää :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti