Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Maailman paras Mutakakku


olen etsinyt vaikka kuinka kauan täydellistä mutakakku reseptiä ja viimein sen olen löytänyt :)
mahtiresepti yllärivieraita varten valmistuu hetkessä. (n 10min+paistoaika)

Mutakakku
4 munaa
1 ja 1/2dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
1 ja 1/2dl vehnäjauhoja
170g suklaata (ite käytän fazerin sinistä kun se on niin hyvää, monet muut käyttää tummaa tai leivonta suklaata)
170g voita

vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet.
Sekoita kuivat aineet siivilän läpi varovasti nostellen joukkoon.
sulata suklaa ja voi. lisää sulatettu voi joukkoon, sitten suklaa varovasti sekoittaen.
kaada 24cm irtopohjavuokaan ja paista uunin alaosassa n 15-20min 200 asteessa.
mutakakku jää keskeltä vähän hytkyväksi ja sulaksi se on koko kakun pointti.

ja miks vain 170g suklaata? että jää yks rivi naposteltavaksi leivonta vaiheessa.. :D

tarjoa jätskin kanssa ja nam. :)

p.s. hyvä variaatio on pätkismutakakku, vaihdat suklaan 100g suklaata ja yks pussi pätkiksiä, se sopii tosi hyvin.

5 kommenttia:

  1. Tämä todellakin on parasta mutakakkua! Tällä ohjeella tehnyt jo niin monta kertaa on nimittäin paras ohje! Ja ystävät hulluna tähän aina kun teen!;) vie kielen mennessään!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että tykkäät, tämä on kyllä yksi omista lemppari leivonnoista kanssa. :) ei tuota ikinä pettymystä..

    VastaaPoista
  3. Googlettelin maailman parhaan suklaakakun ohjetta ja tätä päätin nimensä mukaan kokeilla! Aivan huikean hyvää, ehdottomasti yksistä parhaista suklaakakuista, joita olen koskaan maistanut! Käytin suklaana Maraboun 86% tummaa suklaata, joka sopi mielestäni täydellisesti. Tein lisäksi kakkuun maitosuklaakuorrutteen, joka korosti suklaan makua entisestään! Seuraavaksi aion kokeilla samaa reseptiä mantelijauhojen kanssa, joka sopisi hyvin gluteenitonta ruokavaliota noudattaville myöskin. Kiitos ihanasta ohjeesta! P.s. Kakku oli vielä parempaa seuraavana päivänä ja mieskin tykkäsi kovasti :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsit, tämä on kyllä pettämätön kakku, vaikka millä raaka-aineilla tekisi, ei muuta kuin varioimaan :)

      Poista
  4. Pakko antaa palautteena et irtopohjavuoka kannattaa asettaa ensin pellille koska kun vuokaa yritti siirtää niin suurin osa kakusta valahti pöydälle 😕

    VastaaPoista