Tätä kakkua oon aatellut monena jouluna, mut en oo ikinä päässyt väkräileen..
jos mua vähänkään tuntee, oon suuri juustokakkujen ystävä, mutta oon maailman onnettomin noudattamaan reseptejä.. Nään reseptin, mutten noudata sitä, siinä mun logiikka...
jotenka tämäkin on yksi niistä kokeiluista, mutta mausta tuli kyllä täydellisen.
Glögijogurttijuustokakku
Tarvitset:
100g pipareita
100g digestive keksejä
100g voita
200g maustamatonta tourejuustoa
200g turkkilaista jogurttia
2dl kermaa
1kpl Pandan valkosuklaalevy
3 ja 1/2 liivatelehteä
hyppysellinen jauhettua vaniljaa
Glögikiille:
2dl Glögiä
3 liivatelehteä
Laita kakkumassan liivatelehdet likoomaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa mikrossa ja anna sen jäähtyä. murkaa keksit ja lisää voi joukkoon, painele murut pohjalle tasaiseksi levyksi. Laita odottamaan jatkoa jääkaappiin.Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja jogurtti. sekoita valkosuklaa ja jauhettu vanilja joukkoon. Purista vesi liivatteista ja liota ne tippaan kuumaa vettä, en ite saa niitä sulamaan vaan veteen, joten laitan sen yleensä hetkeks mikroon. Sen jälkeen sekoita liivate massan joukkoon. Kaada massa vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
Tee glögikiille seuraavana päivänä: Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen. Keitä glögi, purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne liivatteen joukkoon. Jos päälysteestä haluaisi punaisempaa siihen voisi lisätä väriä, nyt siitä tuli vähän purppuran värien kun kakkusta sekottui vähän valkosuklaata. mutta ei se ulkonäkö vaan se maku.. :)
ja sit vaan herkuttelemaan.
Kakku on nyt jääkaapissa hyytymässä. Huomenna pääset sitten maistamaan miten onnistui :).
VastaaPoista