Brita kakku
Kakkupohja:
125g voita
3 keltuiasita
1dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa
Marenki:
6 valkuaista
3dl sokeria
mantelilastuja pinnalle
Täyte:
2dl kermaa
2,5 dl maitorahkaa
ripaus jauhettua vaniljaa tai 2tl vaniliini sokeria
0.25-0.5dl sokeria oman maun mukaan
tuoreita marjoja n.3dl. Itse käytin mansikoita.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa välillä sekoittaen. Lisää lopuksi keltuaiset hyvin sekoittaen.
Voitele leivinpaperi pienellä määrällä voita, ettei kakku tartu kiinni. Levitä taikina neliöksi.
Vatkaa valkuiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri joukkoon vähitellen.
Vatkaa kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Levitä kakkupohjan päälle tasaisesti. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
Paista uunin keskitasolla 30 min 175C°. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kokoamista. Älä peitä kakkua, että rapeus säilyy.
Vatkaa kerma, lisää joukkoon marenki ja vaniliini sokeri. Laita sokeria oman maun mukaan. Koko muu kakku on niin makea, että itse en tykkää tehdä kovin makeaa täytettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti