Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

torstai 5. helmikuuta 2015

Gluteiiniton tonnikalapiirakka

Kun tälle gluteiinittomalle teemalle lähdettiin, niin teimpä mie gluteiinitonta piirakkaakin. En ollut ennen käyttänyt gluteiinittomia jauhoja, joten vähän jänskätti, mutta hyvinhän se toimi.


Gluteiiniton tonnikalapiirakka

Tarvitset:
125g voita
3dl gluteiinittomia jauhoja
0,5dl vettä
Täytteeseen:
200g yrttituorejuustoa
2 purkkia tonnikala paloja öljyssä
1 suippopaprika
1 iso tomaatti
ripaus tillimaustetta, yrttisuolaa, sitruunapippuria

Lämmitä uuni 200°C. Nypi jauhot huoneenlämpöiseen voihin, lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman juahoja, jos taikina jäi liian tahmaiseksi. Kaada piirakka vuokaan ja taputtele jauhojen avulla piirakkapohja myös reunoille. Laita pohja uunin keskitasoon odottamaan täytteen valmistumista ja hieman esipaistumaan. Pohjasta voi tehdä helposti normaalin, vaihtamalla gluteiinittoman jauhon vehnäjauhoihin.

Valuta tonnikalasta öljyt, kaada tonnikala kulhoon ja sekoita sekaisin tuorejuuston kanssa. pilko tomaatti ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon. Lisää ripaus tillimaustetta, yrttisuolaa, sitruunapippuria. Ota pohja uunista ja levitä täyte päälle. Paista 30-35min uunin keskitasolla. Anna jäähtyä ja vetäytyä. Tarjoile esim. salaatin kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti