Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

maanantai 29. elokuuta 2011

Itetehdyt ranskikset

Homemade French fries

Yks päivä tuli hirvee hinku tehä ranskiksia ite.. tälläne fiilis ei tuu usein mutta kun se iskee niin kaippa niitä on sit oakko tehä et toi fiilis menee ohi.. :)

näissä on vähän hommaa mut on sen arvosia.. :)


Tarvitset:
1-2 isoa kiinteää perunaa per syöjä
1l öljyä paistamiseen
suolaa, ranskis maustetta ja mitä vaan maustamiseen.

Pese perunat hyvin.
Pilko perunat hyvän kokoisiksi tikuiksi.

Laita valmiiksi leikatut perunat kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon ja anna olla sielä vähintään tunti- yön yli, ite pidin tunnin ja riitti hyvin. (Poistaa tärkkelystä perunasta)

Valuta vedet siivilän avulla pois, kaada lautaselle jossa talouspaperia ja kuivaile perunoita ettei öljy roisku paistaessa.

Kuumenna rasva ensiksi noin 130-150c ja paista ranskalaiset osissa, tarkoitus ei ole vielä ruskistaa vaan paistaa ne kypsiksi. paista nyt siis noin 4-5 min että niistä tulee kauniin kullan keltaisia.
Nosta ritiläkauhan avulla ranskikset pois talouspaperilla vuoratulle lautaselle, ja esipiasta seuraava erä. Jos ranskikset on tarkoitettu tarjoilla heti, esikypsentämisen jälkeen kuumenna rasva noin 190c asteeseen. Nyt on tarkoituksena antaa ranskiksille nätti väri, kestää vain hetken. Lopuksi mausta suolalla ja ranskismausteella ja nauti.. :)

Tää onnistuu kyllä iman mittariakin vähän mutu tuntumalla, oma mittari yletty vaan 120 asteeseen, kun ämpötila oli päässyt siihen laskin vitoselle ja paistoin siinä, loppu kuumennuksen tein mututuntumalla kutosella, aika nopeestihan ne kypsyi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti