Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

lauantai 31. joulukuuta 2011

Kinuskipähkinämoussekakku

Uusi vuosi ja uudet kujeet on eessä..

Eilen taas iski leipomiskärpänen ja vierähti siinä tunti jos toinenkin kun aloin pipertelemään.

Tässä vaiheessa haluankin kiittää kaikkia blogiani lukeneita kuluneesta vuodesta, sain kaikkia ihania leipomisjuttuja joululahjaksi eli ei ne leipomiset tähän vuoteen lopu.. :)

Tänään mennään viettää ystäville uuden vuoden vaihtumista ja pitihän sinne jotain herkkuja väsätä.

Tämä on niin hatusta heitetty kakku kun olla ja voi, kerätty kaikkea hyvää mitä kaapista löytyy.. :)
Kuva hieman kehno kun en viittiny ottaa vielä vuoasta irti kun se pitää vielä kuljettaa tänään..


Kinuskipähkinä moussekakku
Tarvitset:
puoli pakettia dominokeksejä
100g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
2 munaa
0,5dl sokeria
2,5dl kermaa
1tl vaniljasokeria
2 kinuskivaukasta
2 kourallista suolapähkinöitä
pari riviä suklaata rouhittuna joukkoon

Koristeluun:
Purkki kinuskikastiketta
suklaa rouhetta
pilkottuja suolapähkinöitä

Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen.
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.
Vatkaa kerma toisessa kulhossa vaahdoksi.
Pilko pähkinät ja rouhi suklaat, sekoita ne kevyesti nostellen vaahdon joukkoon.
Lisää munavaahto kevyesti nostellen joukkoon+ kinuskivanukkaat
Liota liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä.
Kaada joukkoon vanana ja sekoita hyvin.

Anna hyytyä yön yli ja korsitele aamulla kinuskiastikkeella+pähkinä ja suklaarouheella.
kinuskikastike valuu kakun päälle, eli sen voi halutessaan hyydyttää liivatelehdellä, mutta ite tykkään et toi valuminen ei haittaa.

Sydän keksit
En oikeestaa tykkää pikkuleivistä mut eilen iski hinku alkaa leipoo niitäkin..
Tarvitset:
 
100g voita
1/2dl sokeria
1/2rkl vaniljasokeria
hyppysellinen jauhettua vaniljaa
1rkl tummaa siirappia
2 ja puol dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Kuorrutteeseen:
Tomusokeria
Pastaväriä
vettä


Vatkaa huoneenlämpönen voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muut aineet ja sekoita sekaisin. 
Laita taikina jääkaappiin n.30min ajaksi. Ota taikina, kaulitse siitä levy ja ota piparimuotilla siitä haluamasi muotoisia keksejä.

Paista 175c n. 8-12 min kunnes näyttää kypsiltä.

Sekoita kuorrute. kaada tomsokeria kulhoon ja vettä joukkoon kunnes siitä tulee tarpeeksi paksua sokerikuorrutetta. sekoita haluamaasi väriä joukkoon. Tee ensin esim koristelukynällä sydän keksin pinnalle ja anna sen jähmettyä hetken. Tän jälkeen voit levittää sydämen täyteen vaikka lusikalla, älä laita liikaa täytettä muuten lähtee leviimään. koristele esim strösseleillä. Anna jähmettyä pari tuntia ja ei muuta kun herkuttelemaan. :)


minut tuntien lähtee sinne mukaan purkki cakepopsejakin (ohje tehty joskus aijemmin) :)
Ihanaa uutta vuotta kaikille!



1 kommentti:

  1. Herkkukakun se kokki pyöräyttikin. Oot niin taitava. Oli ihana viettää jouluu ja uutta vuotta teidan kanssa :) <3

    VastaaPoista