Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

perjantai 9. joulukuuta 2011

Tarina piparkakkutaloista..

Piparkakkutalo

Olipa kerran muuan pariskunta.. Seurustelun alusta asti, heillä oli tapana ennen joulua rakentaa mitä hienoin piparkakkutalo.

Tuli ensimmäinen joulu, pari oli silloin hieman kädetön leivonnassa, jotenka he päätyivät valmiisiin piparitalon osiin jotka pystyi ostamaan kaupasta.. tämähän on se helpoin ratkaisu, kokoa vaan talo ja koristele, tuumasi pakkausesite. Pariskunta ryhtyi tuumasta toimeen, sulatti sokerin ja yritti kiinnittää seiniä, mutta mitäs tapahtuikaan?
Seinät murenivat, ja talon teosta ei tullut mitään. Niinpä tuon talon kohtalo oli roskis ja pariskunta päätyi litkimään glögiä.

Tuli seuraava joulu, pariskunnan ensimmäinen joulu yhteisessä kodissaan. Oli siis aika taas uuden piparkakkutalon. Tällä kertaa pari oli hieman kunnianhimoisempi, he ostivat taikinan, leikkasivat hienosti seinät ja katon ja törkkäsivät palat uuniin. Kun palat tulivat uunista, ne eivät sopineetkaan toisiinsa.. no jälleen kerran piparkakkutalo päätyi roskiin ja pariskunta joi glögiä.

Tuli kolmas joulu, Tällä kertaa pariskunta oli päättänyt onnistua tavoitteessaan. He päättivät tehdä pienen talon sillä he ajattelivat että se olisi helpompi koota. No he sulattivat sokerin ja nainen oli hieman tohelo, joten he onnistuivat polttamaan mieheltä pari sormea. Talo päätyi kun päätyikin pystyyn ja se koristeltiin palovammojen lieventelyn ja glögin jälkeen. se pysyi pystyssäkin jopa jouluun saakka.

Tuli neljäs joulu. Tällä kertaa pariskunta oli päättänyt tehdä hieman isomman talon. Talon palat nousikin hyvin, tehtiinpä pihalle jopa lumiukko ja pariskunta vilkuttamaankin. Tällä kertaa pari päätti olla polttamatta kenenkään sormia, joten he pöhöttivät creme brulee pöhöttimellä sokerit sulaksi ja tökkäsivät seinät kiinni. Mies teki mitä upeimman pyöreän savupiipunkin. Talosta tuli hieno ja pariskunta litki glögiä ihastellessaan tuotostaan. 

Seuraavana aamuna aamiaispöydässä tapahtuikin kummia.. kuului Humps ääni ja savupiippu tippui katosta läpi, näyttää siltä että talosta olisi mennyt pommi läpi.. 

No ei se nainen ollut niin avuton etteikö se olisi osannut sitä korjata, vaan teki uuden neliönmuotoisen paikan reijän päälle. No seuraavana yönä tapahtui taas jänniä.. Aamulla pariskunnan herätessä koko talon katto oli romahtanut..

Tarinan opetus oli se, että opetusta ei ole.. :)

Tarina jatkukoon ensi vuonna, ehkä ensivuonna meillä on linna pystyssä.. love u Juho..

2 kommenttia:

  1. Ihania hoppania te ootte <3 toi on kyl tosi sopo minka teitte. Harmi ku ilo jai lyhyeen! hellu lahetti mulle ranskan ja amerikan pastilleja, mut saa naha mita saan aiakseks. en haluis alusta teha koko juttua.

    VastaaPoista
  2. no sie voit tehä minitalon, pitäähän se jostain aloittaa.. :)

    VastaaPoista