Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

tiistai 21. helmikuuta 2012

Veriappelsiinijuustokakku

Olipas pitkä nimi.. :D no mutta, tämä on kanssa ollut yksi näitä kakkuja jota olen haaveillut pitkään tehdä, odotin kun kuuta nousevaa että tulee tammi-helmikuun vaihde että veriappelsiinit tulee suomeen myyntiin. No kausi alkoi, mutta on kuulemma ollut niin huono, ettei appelsiineja ollut tullut kun pari erää ja ne oli tosi pieniä ja säälittäviä tänä vuonna. jotenka päätin luovutaa ja tyytyä puoliveri appelsiineihin. Väri ei oo niin punanen mut maku on aikalailla sama.


Veriappelsiinijuustokakku
Pohja:
200d digestive keksejä
100g voita

200g vaniljarahka valmistetta
2,5dl kuohukermaa
2dl smetanaa
puolikkaan sitruunan mehu (voi käyttää purkkikamaa myös)
Levy valkosuklaata
3 liivatelehteä

Päälynen
2-3 veriappelsiiniä koosa riippuen, (1dl mehua)
2,5 liivatelehteä
punaista väriainetta

Murskaa keksit muruiksi ja kaada joukkoon sula voi, kaada seos irtopohja vuokaan ja painele tasaiseksi pohjaksi. Laita hetkeksi jääkaappiin.

Laita kakun liivatelehdet likoomaan kylmään veteen. Sulata sukla vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää smetana + rahkavalmiste ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatteista vesi ja liuota ne pieneen tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita liivate hyvin sekoittaen joukkoon, lisää myös sula suklaa. Kaada seos tasaiseksi kakkupohjan päällä. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3h ennen päälysen lisäämistä.

Valmista päälynen tunti ennen tarjoilua. Laita liivatelehdet likooaan kylmään veteen. Purista 1dl mehua kattilaan ja kiehauta hetki. Maista kaipaako ripauksen sokeria, itestä ei koska kakku on makea.
Purista liivatteista vedet pois ja sulata mehun joukkoon. Lisää pari tippaa punasta väriainetta. Anna jäähtyä vähän aikaa ennen kun kaadat kakun päälle. Kaada seos tasaisesti kakun päälle ja anna hyytyä tunti. itsekoristelin verigreipillä ja sopi mainosti tuomaan vähän kirpeyttä. jos tykkää paksusta hyytelökerroksesta, aita 2dl mehua ja 4-5 liivatelehteä.

Pahoittelen kuvan heikkoutta kun otettu kännykkäkameralla..

1 kommentti:

  1. Sait vihdoin tehtyä sun kaakun. Ei tosiaan ole kunnollisia veriappelssiinejä tullut vastaan, mutta onneksi suunnitelmia voi aina muuttaa. Palaillaan astialle ü.

    VastaaPoista