Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Korvapuustit

Mikään ei voita oikein kunnon voisia korvapuusteja. Olen pohtinut pitkään onnistuneiden korvapuustien salaisuutta, niin että niistä ei tule kuivia. Rahkasta on löytynyt oiva apu tuohon pulmaan, kun levittää väliin rahkaa ja voita, rakenne säilyy pullassa paremmin. Siskoni perheineen on ollut Suomessa kyläilemässä viimeisen viikon ja siskon miehen suurin suomalainen herkku on korvapuustit, joten pitihän niitä sitten leipoa. :) Tässä siskoni ja minun tuotoksia.

Rahkaiset korvapuustit n.20 isoa pullaa

Tarvitset:
 
5 dl maitoa
50g hiivaa
2 munaa
1 tl suolaa
2 dl ruokosokeria tai tavallista sokeria
2 tl kardemummaa
200g voita
16-20dl jauhoja

Päälle:
ruokosokeria
100g voita
purkki rahkaa (200g-250g)
kanelia
1 muna voiteluun
raesokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola, sokerit, muna, kaardemumma ja osa jauhoista. Sekoita hyvin, lisää sulahko voi joukkoon ja lisää jauhoja vähitellen tarpeen mukaan. Pullataikinan tulee olla pehmeää, mutta selllaista kuitenkin, mikä ei tartu käsiin. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi liinan alla.

Valmista täyte, sekoita 100g huoneenlämpöistä voita ja 1 purkki rahkaa sekaisin.  Jaa taikina kahtia. Kaulitse jauhotetulla alustalla pullasta iso levy.  levitä puolet rahkaseoksesta levyn päälle. Ripottele pinnalle reippaasti kanelia ja sokeria. Rullaa taikina rullaksi ja leikkaa siitä kolmioita. Paina kolmion kapeimmasta kohdasta pulla muotoonsa sormella. Pullia tulee noin 2 pellillistä. Laita uuni päälle 225°C, anna pullien nousta vielä tuo uunin lämpiämisen ajan. Voitele kananmunalla ja ripottele halutessasi raesokeira pinnalle. Paista uunin keskitasolla 10-15min. Nämä pullat häviää varmasti hetkessä, kun tulevat uunista. :)


1 kommentti: