Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

lauantai 26. heinäkuuta 2014

Lemonade sitruunajuoma

Olen jo pitkään muistellut kaiholla lempi kesäjuomaani jenkeistä, eli lemonadea. Sille ei oikeen taida olla mitään järkevää suomenkielistä nimeäkään. :) Olen siis pitempään pohtinut, että pitäisi saada itseään niskasta kiinni ja koklata kotona valmistettua versiota. Eilen helteen ansioista halusin keksiä, mitä tahansa raikasta ja viilentävää, niinpä lähdettiin kauppaan hakemaan sitruunoita.

Lemonade

Tarvitset:
2dl sokeria
2,5dl vettä
4 keskikokoista sitruunaa

Lisäksi:
8-10 dl vettä
sitruunan viipaleita ja jääpaloja tarjoiluun

Laita kattila levylle, kaada 2,5dl vettä ja 2dl sokeria kattilaan. Anna kuumentua,kunnes sokeri sulaa veden joukkoon ja ota pois levyltä. Pese sitruunat ja leikkaa ne puoliksi. Purista mehut kulhoon. neljästä keskikokoisesta sitruunasta pitäisi tulla noin 2,5dl mehua. Vinkkinä tähän, että laitan sitruunan aina 10sek mikroon ennen puristamista, lämpö irroittaa mehun sitruunalihasta paremmin.

Sekoita sitruunamehu sokeriliemen joukkoon ja lisää 8-10dl kylmää vettä oman maun mukaan. Anna jäähtyä jääkaapissa väh. 30 min, lisää tarvittaessa kylmää vettä jos on turhan tujua.  Tarjoile jääpalojen, sekä sitruunasiivujen kera.

Mieheni innostui kuvaamaan tuotoksiani, huomaa, että itseä välillä laiskottaa ja räpsäisee vain kännykällä kuvan, mutta on kunnon kameralla otetut kuvat kivempia.

Loma, loma loma, onpa tehnyt hyvää. Ollaan vietetty paljon aikaa rannalla ja nautittu kesästä, kyllä näillä keleillä kelpaa. Maanantaina on edessä työhön paluu, mutta onneksi on vain 2 viikkoa töitä ennen seuraavaa lomaa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti