Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

perjantai 9. tammikuuta 2015

Pätkismoussekakku

Tätä kakkua tein uudenvuoden juhliin ja kakku katosikin samantien parempiin suihin. Kakku on helppo ja nopea tehdä, jos et polta pätkiksiä, niin kuka vaan pystyy tähän. Pahoittelen huonoa kuvaa, unohdin kuvata kakun ja lopulta nappasin kuvan pimeässä uudenvuoden yönä :)

Pätkismoussekakku

Pohja:
200g suklaakuorrutteisia digerstive keksejä (tai tavallisia)
75g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
2 kananmunaa
0,5dl sokeria
2,5dl vispikermaa
200 g Pätkiksiä
Koristeluun maitosuklaata ja tummaa suklaata

Murskaa keksit perunanuijalla murusiksi kulhossa, lisää sula voi ja sekota heti haarukalla.
Kaada irtopohjavuokaan n.24cm (jos ei oo keraaminen kannattaa päälystää vuoan pohja leivinpaperilla et saa helposti irti ja esille lautasella) ja taputtele vuoan pohjalle tasaiseksi. Laita odottamaan jatkoa jääkaappiin.

Laita liivatelehdet jääkylmään veteen. Sulata pätkikset joko vesihauteessa tai mikrossa, varo ettet käräytä. Pätkiksistä ei tule ihan nestemäisiä kun ne sulaa, vaan saattaa jäädä pieniä kökköjä, ei haittaa yhtään. Tuleepa jotain suutuntumaa kakuun. Vatkaa munat ja sokeri vaahdiksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot kevyesti nostellen. Kaada jäähtynyt suklaa joukkoon ja sekoita kevyesti nostellen. Lopuksi ota liivatelehdet likoamasta, purista ne ja laita kuppiin+ 1rkl kiehuvaa vettä kun liivate on muutunut juoksevaksi kaada seos vanana joukkoon ja sekoita hyvin. (kevyesti nosellen ettei rakenne mene rikki)

Kaada täyte pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin noin 2-3h tai yön yli. ennen tarjoilua rouhi vielä suklaata päälle tai koristele mielesi mukaan.



1 kommentti:

  1. Näyttää herkulta. Mä voisin vaikka olla koe-maistajana tälle ens kuussa!!!!!!

    VastaaPoista