Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

tiistai 30. joulukuuta 2014

Graavilohi

Tätä herkkua tulee syötyä varsinkin jouluna, mutta miksei muutenkin ympäri vuoden. Itse graavattu lohi maistuu mainiolta ja raikkaalta, kannattaa kokeilla, ei ole iso vaiva.

Vinkkejä Graavaamiseen. Lohta kannattaa pakastaa muutama päivä ennen graavaamista, tälloin kalasta kuolee bakteereita ja tekee siitä turvallisempaa graavaamiselle. Itse en kyllä tällä kertaa pakastanut kalaa, mutta varman päälle, niin kala kannattaa pakastaa eka.

Graavilohi

Tarvitset
700g-1000g ruodoton lohifile
1 nippu tilliä
50g merisuolaa
3/4dl ruokosokeria
Leivinpaperia ja muovipussi

Ota filee paketista, jos ruodot on vielä paikallaan, nypi ruodot pois. sekoita merisuola ja ruokosokeri pienessä kulhossa. Leikkaa filee puoliksi, kahdeksi suurin piirtein samankokoiseksi palaksi. p
Painele Suolasokeriseos kalanpintaan ja hiero pintaa, niin, että maut tarttuu. Pese tilli ja laita puolet tillinipusta fileiden väliin. nosta toinen file nahkapuoli ylöspäin toisen fileen päälle, kiedo leivinpaperiin ja laita muovipussissa jääkaappiin. Laita kalan päälle paino, esim mehupurkki.
Anna tekeytyä jääkaapissa 24-48h, käännä pussia aina välillä, jos haluaa miedomman maun, osa ihmisistä ottaa tillit ja pyyhkii suolaa pois 24h jälkeen. Itse otin tillit pois 24h jälkeen ja annoin olla vielä 24h.
Leikkaa Fileerausveitsellä ohuita siivuja ja ripottele pinnalle pilkottua tilliä.
Tarjoa esim. saaristolaisleivän ja tartarin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti