Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

maanantai 4. huhtikuuta 2011

You Are old kakku


Sain eilen tehdä ihanalle ystävälle synttärikakun, tässä oikein suklaisten kakkujen ystäville ohje. :)

Suklaa sekamelska kakku


Pohja:
200g voita
4 kananmunaa
2 desiä sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
175g leivontasuklaata

täyte:
yksi pussi pätkiksiä
2dl kermavaahtoa
100g mitä tahansa suklaata löytyy kaapista

kuorrute:
4dl tomusokeria
2rkl vahvaa kaakao jauhetta
vahvaa kahvia tai appelsiini niin että seoksesta tulee juoksevaa

päälle random karkkeja kaapista murskattuna, tänään sattu löytymään marjanneja (esim pähkinärouhe käy kans)
+kaakaosokerimassasta tehtyjä ruusuja.

vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sen jälkeen lisää vuorotellen siivilän läpi jauhoseosta ja sulatettu voi-suklaa seosta. Kaada korppujauhotettuun vuokaan ja paista noin tunti uunin keskitasolla, kun kokeilet kakun keskeltä tikulla eikä jää enää kosteaa taikinaa kakku on valmis.

anna hetki jäähtyä ja kumoa sitten kakku. leikkaa kahteen osaan ja anna jäähtyä vielä sisältäkin että täyte ei sula.

sulata pätkikset ja suklaa kipossa, seoksesta tulee aika rakeinen ei huolta. :) vatkaa kerma ja kun sulatettu pätkis seos on jäähtynyt sekota se vaahdon joukkoon.

kostuta kakku, itse käytin lemppari valkosuklaa kaakaota mutta mikä vaan kaakao on aika hyvä.
kaada seos väliin ja nosta kansi päälle. laita vetäytymään noin 15 min jääkaappiin ennen kuorrutusta.

sekota kuorrutusaineet kipossa lisää kahvia sen verran että siitä tulee juoksevaa. kuorruta kakku, heitä päälle murkattuja marianneja ja suklaa ruusut ja sitten vaan herkuttelemaan.. :)


Suklaasokeriruusujen tekeminen

voit joko itse vääntää sokerimassan mikä vie aika paljon aikaa tai sitten käyttää kaupasta ostettua. sokerimassa on paljon helpommin muotoiltavaa kun marsipaani joten siitä saa helpolla mitä vaan. vaivasin sikerimassan tummien kaakaojauhojen kanssa ruskeaksi mistä muotoilin sitten lehdet ruusuihin. j´keskelle tuli puoliympyrä jonka väänsin kukan keskustaksi ja siihen ympärile lisäsin noin 6 lehteä. lopuksi värjäsin ruusujen lehtien reunat syötävällä kultavärillä.
ne voisi myös sokeroida, sivelemällä vähän valkuaista reunoihin ja dippaus sokerissa, saisi aikaankauniit valkoiset sokerireunat

1 kommentti: