Translate
Tervetuloa Hannan herkkublogiin
Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)
maanantai 29. elokuuta 2011
Täydellinen valkosuklaarahkakakku
Valkosuklaa rahkakakku
Tuota kerroskakkua kun viimeksi väkertelin, löysin insipraation tähän kakkuun.
Tämä on ehkä täydellisin valkosuklaakakku mitä oon maistanu.. (Nyt ehkä oma kehu vähän haisee :) Tämä toimii tarjoiltuna minkä kanssa vaan ja missä tilanteessa vaan.
Tarvitset:
200 g Digestive keksejä
100g voita tai leivontamargariinia
Täyte:
2,5dl kermaa
200g vaniljarahkavalmistetta
200g smetanaa
130g valkosuklaata
3 liivatelehteä
Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.
Valmista pohja, murskaa keksit pieneksi muruksi, sulata voi ja sekoita joukkoon.
Kaada keksivoiseos irtopohjavuokaan ja tasoittele tasaiseksi pohjaksi.
(Jos käytät tavallista irtopohjavuokaa, vuoraa pohja leivinpaperilla että saat kaun siirrettyä pois.)
Ite käytän Lekuen silikonista irtopohjavuokaa keraamisella pohjalla, jos tykkät leipoa niin tämä on ehdoton hankinta, maksaa noin 30e mutta tekee leipomisesta niin paljon kivempaa kun ei tartte leikkiä leivinpaperin kanssa suojellakseen kakkuvuoan pohjaa. Se on myös siitä kiva että sen voi nostaa sellaisenaan pöytään kun tuo keraaminen pohja toimii lautasena.
Valmista täyte:
Pilko valkosuklaa pienemmäksi, ota yksi rivi jemmaan ja sulata muu valkosuklaa mikrossa n. 50sek riittää ainakin meijän mikrossa.
vatkaa kerma vaahdoksi, kaada joukkoon rahkavalmiste ja smetana.
Pilko tuo yksi valkosuklaarivi pieniksi muruksi ja kaada joukkoon. Kaada jäähtynyt valkosuklaa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Purisa liivatteet ja sekoita n 1rkl kuumaa vettä.
Sekoita sulanut liivate massan joukkoon ja sekoita kevyesti nostellen kaikkialle taikinaan.
Kaada massa vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin kolmeksi tunniksi, parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä.
Koristele mielesi mukaan, tää on kyllä niin hyvää sellasenaan etten jaksanut edes koristella erityisemmin. :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Naminami!!! Ma tein valkosuklaa rakhakakkua sun inspiroimana mutta lisasin kerrroksen vadelmia siihen keksipohjan paalle ja sit laitoin taytteen. Oli tosi hyvaa :)
VastaaPoista