Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

maanantai 5. syyskuuta 2011

Focaccia leipää

Viionloppuna kokkasin kavereille kunnon pastadinnerin ja mitä ruoka ois ilman kunnon leipää.
Tää resepti toimii kun häkä, mainio leipä jos on aikaa antaa nousta.

Tarvitset:
25g hiivaa
3dl vettä
1/2dl oliiviöljyä
2rkl hunajaa
1rkl tummaa siirappia (ei pakolline jos ei löydy kotoo)
1tl suolaa
1tl basillika maustetta
n. 6dl vehnäjauhoja
100g parmesan juustoa

Päälle oman mielesi mukaan seuraavia juttuja : Valkosipulia pienksi hienonnettuna, punasipulia, kirsikkatomaatteja, juustoraastetta, paprika suikaileita, sinihome juustoa yms.
Ite teen yleensä punasipuli& kirsikkatomaatti yhdistelmällä ja ripottelen merisuolaa vähän pinnalle.

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää öljy, hunaja, siirappi, mausteet, jauhot ja raastettu juusto joukkoon. Vaivaa taikinaa jonkin aikaa että saat hyvän rakenteen taikinaan. Anna taikinan kohota kulhossa joka on peitetty liinalla tiskialtaassa joka on puolillaan vettä noin 60min. sivele leivinpaperin päälle oliiviöljyä ja painele tai kaulitse leipä tasaiseksi levyksi. Kohota taikinaa vielä toinen tunti liinan alla. Sivele kohonneen leivän pinta oliiviöljyllä ja painele täytteet leivän pintaan. Paista leipä uunin alatasolla 200c n. 20-25min

Tarjoile hyvän ruoan kanssa ja nauti työsi tuloksesta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti