Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

maanantai 31. lokakuuta 2011

Karjalanpiirakat

Viikonloppuna saatiin ihanainen Hanna miehensä kanssa kylään, ja oli  kyllä niin huippua nähdä pitkästä aikaa.. Lauantaina mietittiin iltapurtavaa ja alkoi tekemään hirveesti mieli karjalanpiirakoita.. eikä niitä kaupan vaan ite tehtyjä.. Jotenka muistin, että ihana siskoni Hellu tekee parhaita karjalanpiirakoita, soitto vaan ja resepti löyty.. :)  Isoin homma näissä tais olla ettei puuro pala pohjaan.. :)


Karjalanpiirakat (n.16-20 pientä)

Riisipuuro:
3dl vettä
2dl puuroriisiä
7dl maitoa
1tl  suolaa


Taikina:
1dl     Kylmää vettä
1dl     Vehnäjauhoja
1,5 dl Ruisjauhoja
1tl      Suolaa
2rkl    Öljyä



Tee puuro:
Kaada vesi ja riisit kattilaan, anna veden imeytyä riiseihin. Kun vesi on imeytynyt kaada maito ja suola  joukkoon ja anna kiehua matalalla lämmöllä 45min välillä sekoittaen, kun puuro tuntuu valmiilta ota hellalta ja anna jäähyä. Tästä puuromäärästä riittää kahteen taikinaan eli tein ton taikinan tuplana, koska nää on vaan niin hyviä et 16 ei riitä.. :D

Tee taikina:
Sekoita jauhot, öljy ja suola kylmään veteen ja vaivaa siitä tasainen taikina. laita jääkaappiin odottamaan puuon valmistumista. Puuron jäähdyttyä, jaa taikina 16-20osaan. (jos teet kaksinkertsena niin tuplaa määrä tai jos haluat isompia piirakoita niin jaa kymmeneen osaan) pyöritä niistä pieniä palloja ja kaulitse soikion muotoisiksi.

Laita keskelle riisipuuroa ja taita reunat rypytettynä kiinni taikinaan, ite tökin vaan sormella, mutta toisaalt mun piirakat ei ollukkaa mitään taideteoksia muutakun maun puolesta.. ;)

Paista uunissa 275°C 15-20min

Ennen kun otat uunista, kuumenna 3/4dl maitoa ja 25g voita katilassa, kun nostat piirakat uunista, dippaa maito-voi sulaan ja laita vetäytymään liinan alle.

Tarjoa munavoin kanssa ja herkuttele.. :)

1 kommentti: