Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

perjantai 19. lokakuuta 2012

Parmesan maalaisleipä

Kaupassa tuoksui niin ihana tuoreleipä, teki mieli sortua ostamaan joku ihana jyväleipä.. sen sijaan kuitenkin vapaapäivän kunniaksi päätin leipoa maalaisleipää ite.. :)

Parmesan maalaisleipä
Taikinajuuri

Juuri:
3,5dl vettä
20g hiivaa
2rkl tummaa siirappia
4dl hiivaleipäjauhoja

Taikina:
1,5tl suolaa
iso loraus öljyä
75g parmesan raastetta
1dl ruisjauhoja
1dl sämpyläjauhoja
3dl vehnäjauhoja

Valmista juuri, liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää siirappi ja hiivaleipäjauhot. Anna juuren käydä vähintään 30min. juuren voi tehdä myös hyvin edellisenä päivänä jääkaappiin jolloin makua tulee lisää. Sekoita jauhot, öljy, parmesanraaste ja suola hyvin. muotoile kaksi leipää, peitä liinalla ja anna nousta 30min. ennen paistoa, raasta vielä emmental (tai mitä vaan) juustoraastetta päälle.. Paista 200°c n.20min.

Ennen kohoamista

Kohoamisen jäkeen

Valmis leipä

1 kommentti: