Parmesan maalaisleipä
Taikinajuuri |
3,5dl vettä
20g hiivaa
2rkl tummaa siirappia
Taikina:
1,5tl suolaa
iso loraus öljyä
75g parmesan raastetta
1dl ruisjauhoja
1dl sämpyläjauhoja
3dl vehnäjauhoja
Valmista juuri, liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää siirappi ja hiivaleipäjauhot. Anna juuren käydä vähintään 30min. juuren voi tehdä myös hyvin edellisenä päivänä jääkaappiin jolloin makua tulee lisää. Sekoita jauhot, öljy, parmesanraaste ja suola hyvin. muotoile kaksi leipää, peitä liinalla ja anna nousta 30min. ennen paistoa, raasta vielä emmental (tai mitä vaan) juustoraastetta päälle.. Paista 200°c n.20min.
Ennen kohoamista |
Kohoamisen jäkeen |
Valmis leipä |
Nami...nayttaa ihanan makoisalle :)
VastaaPoista