Juustopizza (1 pyöreä)
Pohjaan
1 &1/2 dl vettä
1/2tl suolaa
2rkl öljyä
n.3dl durum vehnäjauhoja
15g tuorehiivaa
Tomaattikastike:
1 tomaattipyre
3 tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
oreganoa, yrttisuolaa, sitruunapippuria
Päälle:
Ceddar juustoraastetta
Parmesan juustoraastetta
Mozzarellaa paketti
fetaa
tavallista juustoraastetta
Kirsikkatomaatteja
Tee eka pohja:
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, lisää öljy ja suola, lisää jauhot joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Jätä taikina nousemaan liinan alle noin kaksin kertaiseksi.
Aloita kastikkeen valmistus, pilko sipulit ja valkosipulit pieniksi ja kuullota ne öljyssä kevyesti.
Kalttaa tomaatit, tee viilto tomaattien kantapäähän. Keitä vesi, laita tomaatit kulhon pohjalle, kaada kiehuva vesi päälle ja anna levätä 1min. Ota tomaatti kerrallaan lusikalla pois ja tiputa kylmään veteen, kuoret irtoaa kun itsestään. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi ja lisää tomaattipyreen joukkoon. Lisää kuullotetut sipulit ja mausteet joukkoon. Taputtele taikina pyöreälle pizzalaustalle tai pellille, levitä tomaatti kastike, siivutetut kirsikkatomaatit, lisää päälle juustoraasteet oman maun mukaan, sekä siivutettu mozzarella ja fetat.
Paista uunin keskitasossa 250°C 12-15min. syö kuumana ja nauti :)
Taas kerran pahoittelen kehnoa kuvan laatua, kamera oli liian pitkällä ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti