Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

maanantai 18. marraskuuta 2013

Key Lime Pie

Mun sisko leipoi tätä niiden pihajuhliin Californiassa, jonkin aikaa sitten ja oon aina miettiny, että kai tuota herkkua pitää itsekkin kokeilla.. Tässäpä siis reseptiä, tämä on tosi helppo ja nopea tehdä, hyytyminen tosin kestää pari tuntia ja on parhaimmillaan seuraavana päivänä.


Tarvitset:
Pohjaan:
100 g voita
250g digestive keksejä





Täyte:
4 limeä (näistä yhden kuori)
1 purkki/tölkki kondensoitua maitoa (398g purkissa)
5 keltuaista
ripaus jauhettua vaniljaa

Koristeluun:
yksi lime
purkki kermavaahtoa

(voit tehdä myös marenkihupun jäljelle jääneistä valkuiasista, omaan makuun tulee turhan makea silloin.)

Muusaa keksit pieneksi, kaada joukkoon sula voi ja sekoita. Painele keksit piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, paista 10 min 175°C

Vatkaa keltuaiset kulhossa hyvin, lisää kondensoitu maito. Raasta hyvin pestyn limen kuori joukkoon ja purista mehu myös joukkoon. Lisää muiden limejen mehu yksitellen ja sekoita välillä hyvin. Sekoita seosta kunnes kuohkeaa ja tasaista. Kaada seos piirakka vuokaan ja paista uunin keskitasolla 10-15min.

Anna kakun jäähtyä jääkaapissa hyvin ainakin usemman tunnin tai yön yli. Vatkaa kerma kakun pinnalle ja koristele limellä, itse käytin lisäksi värjättyä sokeria.

Kondensoitua maitoa löytyy useimmista isoimmista kaupoista, se on joko leivontahyllyllä, huoneen lämmössä pidettävien maitotuotteiden kanssa tai säilykeosastolla, mutta kun on laiska niin voi kysyä suoraan myyjältä, ettei turhaan kierrä koko kauppaa läpi.. ;)

Valkuiaisista voi tehdä vaikka marenkeja, ohjeen laitan erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti