Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Jogurtti-valkosuklaa-pannacotta

Tässä on erittäin simppeli jälkiruoka, joka valmistuu ihan kädenkäänteessä, nämä raakaaineet itellä yleensä löytyy kaapista, joten on helppo yllättää esim. oma mies tai ystävä herkkujälkkärillä. Seoksen tulee jähmettyä pari tuntia, eli ei ole kuitenkaan ihan pikajälkkäri.

Jogurtti-valkosuklaa-pannacotta
Tarvitset:
2dl kuohukermaa
75g valkosuklaata
2 liivatelehteä
150g kreikkalaista jogurttia
ripaus jauhettua vaniljaa

Tarjoile esim. pakastevadelmien kera

Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kaada kerma kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää valkosuklaa joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sekoittunut. Purista liivate kuivaksi ja lisää lehdet joukkoon. Hämmennä kunnes liivate on sulanut. Nosta seos pois levyltä. Lisää ripaus jauhettua vaniljaa ja kreikkalainen jogurtti. Sekoita kunnes tasaista. Maista kaipaako mielestäsi sokeria, jotkut tykkää laittaa vielä 0,5dl sokeria, itse on sokeria kaipaa, kun valkosuklaa on melko makeaa. Kaada 2-4 annosvuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.
Tarjoile esim. pakastevadelmien tai kesällä tuoreiden marjojen kera. Huom, jos ostat vadelmat kaupasta, kiehauta ne eka yli 90°C ja anna jäähtyä jääkaapissa, näin vältät mahdolliset pöpöt.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti