Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

lauantai 5. joulukuuta 2015

Lanttulaatikko

Laatikoiden tekeminen itse on varmasti jonkun mielestä hullun hommaa, itse kokeilin viimejouluna ekan kerran ja laatikoista tuli tosi hyviä.

Lanttulaatikko

Tarvitset:
1,5kg lanttuja
1 lihaliemi kuutio keitinveteen
1rkl suolaa keitinveteen
1dl korppujauhoja joukkoon
2,5 dl kermaa
3/4dl siirappia
2 munaa
1tl paprikamaustetta
1tl jauhettua inkivääriä
1tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
1/2tl valkopippuria
korppujauhoja pinnalle
50g voita joukkoon
25g voita pinnalle

Kuori lantut hyvin, huolehdi, ettei valkosita kuorta jää lanttuihin, sillä se tekee laatikosta kitkerää. Pilko lantut ja keitä runsaassa määrässä vettä, joka on maustettu lihaliemikuutiolla ja suolalla.
Kun Lantut on kypsiä, Kaada keitinvesi kulhoon, jos laatikkoa tarttee ohentaa. Muussaa Lantut sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää voi joukkoon Anna jäähtyä hieman. Lisää joukkoon kerma ja kananmunat. Pilko inkivääri ja valkosipuli pieneksi silpuksi ja lisää joukkoon. Lisää muut mausteet ja korppujauhot joukkoon. Lopuksi lisää siirappi joukkoon. Maista seosta, jos on liian makea, lisää joukkoon suolaa. Kaada seos kahteen voideltuun 1L alumiini vuokaan. Laita pinnalle pieniä voi nokareita ja korppujauhoja. Paita uunin keskitasolla 1h 200°C ja jatka paistoa 1h 150°C.

Laatikot voi pakastaa ja ottaa käyttöön jouluna tai, tehdä muutaman päivä ennen joulua valmiiksi kaappiin.

Lämmitä laatikot uunissa 200c. noin 30min tai jos laatikot on pakkasesta niin pedempään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti