Oon aina aatellut, että joulutorttutaikinan itse tekeminen on hirveä homma, mutta kun kokeilin ekan kerran, yllätyin kuinka helppoa se on. Tortuista tulee herkullisen pehmeitä ja lehteviä.
Taikinan tekemiseen menee noin 5min, lisäksi taikinan tulee antaa vetäytyä tunnin.
Joulutortut noin 20 kpl
Tarvitset:
250g maitorahkaa
250g voita
4dl vehnäjauhoja
ripaus jauhettua vaniljaa
1tl leivinjauhetta
Luumuhilloa
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja maitorahka sekaisin.
Lisää jauhot ja leivinjaue sekä jauhettu vanilja joukkoon. Sekoita vatkaimella, kunnes taikina on tasaista. (taikina kerääntyy helpoisti vatkaimiin kiinni, ravistele vain välillä irti). Laita jääkaappiin vetäytymään noin tunniksi.
Nyt taikina on valmista leivottavaksi. Levitä alustalle jauhoja ja kaulitse taikina levyksi ja leikkaa haluamasi muotoisia torttuja. Laita päälle luumuhilloa. Tortut voi voidella kananmunalla halutessaan, tällöin pintaan tulee kauniimpi väri, itse en kyllä yleensä voitele torttuja.
Paista 200°C uunin ylätasossa 10-15 min, kunnes pinta on nätin ruskea.
Tarjoa vähän jäähtyneenä. Itse jaan taikinan yleensä kahteen osaan, teen puolet tänään ja puolet huomenna, taikina säilyy hyvin jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti