Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

maanantai 19. marraskuuta 2012

Pähkinäkinuskikeksit

Hupsista keikkaa, on vierähtänyt tovi jos toinenkin, niin että blogiin kirjoittelu on jäänyt.. Eipä tuolle kai ole mitään muuta selitystä, kun se että olen ollut laiska.. Töitä on ollut paljon ja sit kun ei ole ollut töitä, niin mielummin syksyn tullen olen käpertynyt oman kullan viereen lämpimään, tai teekupposelle kaverin kanssa, kun että oisin käyttänyt aikaa leipoen.. No luulen, että se leivonta kärpänen puraisi taas, jotenka taidettiin viettää tovi jos toinenkin, leipoen.. tässä siis tuotos.. :)

Ohje on muunneltu The Kitchen is my playground blogista.

Siispä pähkinä, kinuski ja suklaa, kuka voi kieltäytyä tästä herkusta.. :) jos on toffifeen ystävä, niin pidät näistä varmasti.. :)

Tarvitset:
2 dl vehnäjauhoja
0,3dl tummaa kaakaojauhoa
1 muna
75g voita
1,5dl sokeria
0,5dl maitoa
jauhettua vaniljaa
Pähkinöitä esim. pekanaanipähkinöitä, hasselpähkinöitä tai suolapähkinöitä pilkottuna

Toffee sydämmiin:
1dl kermaa
1dk sokeria
2rkl fariinisokeria
1rkl voita
ripaus jauhettua vaniljaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele valkuainen ja keltuainen, sekoita keltuainen taikinan joukkoon. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa joukkoon.
Tämän jälkeen sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

Uuni 200C kummassakin vaihtoehdossa.

Nopea tapa:
Tee pellille pikkulusikalla pieniä kökkäreitä, ja paista uunissa eka noin 5min kunnes ovat kiinteitä, ota keksit pois uunista ja anna jäähtyä hetken. Kaada aiemmin erotettu valkuainen lautaselle, vatkaa sitä vähän haarukalla. Kun keksi on jäähtynyt uita reunat valkuaisessa ja sen jälkeen pähkinämuruissa ( huomio, että pilkot pähkinät tarpeeksi pieniksi, että tarttuvat hyvin.) paista uunissa vielä 3+5min.
Kun keksit on jäähtynyt, kaada toffee keksin keskelle ja säilytä keksit jääkaapissa

Hitaampi tapa:
Laita taikina jääkaappiin tunniksi. Kun taikina on kiinteää, pyöritä siitä pieniä palloja jotka kierititetään valkuiasessa, jonka jälkeen kieritä pähkinämuruissa. Paina lusikalla keksiin kuoppa toffeelle. Paista uunissa 8-10min kunnes keksit näyttää valmiilta. Anna keksien jäätyä ja kaada toffeesydän keksiin. Säilytä jääkaapissa

Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla.


Toffeen valmistus:
sulata voi, kaada joukkoon sokeri ja anna sulaa. kaada kerma ja fariini sokeri ja keitä kunnes toffeessa on sopiva rakenne. jos toffeesta tulee liian paksua, ohenna kermalla ja voilla.

tai voit sulattaa 100g omareita pieneen tilkkaan kermaa, käy yhtä hyvin.. :)




P.s . Loppuun vielä Marjon näkemys samoista kekseistä piristämään kaikkien päivää :)

1 kommentti: