Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

perjantai 5. joulukuuta 2014

Mansikkainen juustokakku




Voi kesä, kun oisit täällä. Ja kun et ole, joudun keksimään korvikkeita tuomaan kesän luokseni.

Pohja
3/4 osa pakettia digestive keksejä
100 g voita

Täyte
400g tuorejuustoa
1 prk creme fraicea
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
3/4dl sokeria
yhden sitruunan kuori ja puolikkaan mehu
jauhettua vaniljaa
50g mansikka survosta

Pinnalle mansikoita, tällä hetkellä vaan ei saa suomalaisia mansikoita, mutta kyllä osa ulkomaisistakin on hyviä.

Murskaa keksit pieneksi muruksi, lisää sula voi joukkoon. Painele lasin avulla irtopohjavuokaan, muista painella myös reunat kakkuun, niiden ei tarvitse olla korkeat, noin 2-4cm.
laita pohja jääkaappiin odottamaan jatkoa. Anna jähmettyä väh. 10 min.

Ota kulho ja kaada tuorejuustot pohjalle. Vatkaa tuorejuustoa, niin että se pehmenee ja paakut häviää. Kaada yksi muna kerrallaan joukkoon. Kun olet lisäänyt kaikki munat, lisää kermaviili ja creme fraice ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri, jauhettu vanilja,mansikka survos, raastettu sitruunan kuori ja puolikkaan sitruunan mehu joukkoon. Sekoita nopeasti vielä ainekset joukkoon.

Ota irtopohja vuoka pois jääkaapista, folioi vuoan ulkoreunat, ettei vesi pääse vuokaan. Kaada täyte kakkun, nosta syvälle uunipellille, kaada pellille kiehuvaa vettä puolilleen. Laita kakku uuniin, varo ettet läikytä kuumia vesiä päällesi.Paista uunin keskitasolla 45min, jonka jälkeen nosta lämpötila 175cm ja paista vielä 10min, jos on tosi tehokas uuni niin tuo 45min saattaa riittää. kakku on valmis kun pinta on kiinteä.

Anna kakun jäähtyä tuossa pellillä vielä niin, että vesi on kylmää, tämän jälkeen nosta jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli. Koristele mansikoilla haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti