Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Kolmen suklaan kakku

Tämä kakku on taas sarjassamme, kokeilujen kokeilu, yhdistettynä kolme lempi kakkuani, mutakakku, juustokakku ja moussekakku. Kakusta tulee kyllä mitä herkullisinta, mutta suklaa kiintiö tulee itselläni ainakin aika nopeasti täytettyä. Tämän kakun teko vaatii hieman aikaa, eli jos kaipaat jotain nopeaa, kannattaa valita toinen kakku.

Kolmen suklaan kakku

lämmitä uuni 175°C

1.Jauhoton mutakakku
115g voita
100g tummaa suklaata
2dl ruokosokeria
3 munaa
1dl tummaa kaakaojauhoa

Sulata voi ja suklaa mikorssa tai vesihauteessa (eri kulhoissa). Jätä jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kaakaojauho joukkoon. Kaada joukkoon viilentynyt voi ja suklaa, sekoita nostellen joukkoon. Ota 26cm irtopohjavuoka, leikkaa pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavaa kerrosta.

2. Suklaajuustokakku kerros
400g tuorejuustoa
1,dl ruokosokeria
3 munaa
200g maitosuklaata

Sulata suklaa ja jätä jäähtymään. pehmitä tuorejuusto vatkaimella, lisää sokeri joukkoon. Lisää munat yksitellen. Lisää lopuksi jäähtynyt suklaa kevyesti nostellen joukkoon. Ota kakku jääkaapista ja kaada seos varovasti edellisen kerroksen päälle ja levitä lastalla tasaiseksi. Laita uuniin. Paista uunin alatasossa 50min.

Kun kakku on tullut uunista, anna jäähtyä huoneenlämmössä väh. 1h.

Kun kakku on jäähtynyt, voi moussekakun lisätä pinnalle.

3. Suklaamousse kerros
4dl kuohukermaa
2 munaa
150g maitosuklaata

Sulata suklaa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi kulhossa. Erottele keltuiaiset kuppiin odottamaan jatkoa ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kun suklaa on jäähtynyt, lisää keltuaiset suklaan joukkoon. Sekoita hyvin. Sekoita suklaa-muna seos joukkoon kevyesti nostellen. Lisää valkuiaisvaahto juokkoon kevyesti nostellen.
Kaada moussekerros jäähtyneen kakun päälle.
Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia ennen kuorrutteen lisäämistä

Kuorrute
150g suklaata
50g voita
1 ruokalusikallinen maissisiirappia
1 rkl kermaa

Sulata voi ja suklaa eri kuhoissa, sekoita keskenään, lisää maissisiirappi ja kerma joukkoon ja kaada kakun pinnalle. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Ota pöydälle noin 10min ennen tarjoilua, että kuorrute kerkeää pehmenemään. Kakku on aika tahmaista, eli kannattaa leikata terävällä veitsellä, jonka huuhtelee aina kuumassa vedessä välillä.

Vaikka kakku on isotöinen, niin lopputulos kiittää :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti