Tää oli vaan tällänen maanantai illan fiilis, että nyt pitäs jotain tehä.. :D Pitaleivät on kyl ihan mainioita aina kaikissa kebab paikoissa, mut aattelin testaa et miten itse tehdyt toimii.. ja toimiihan ne.. :D
Pitaleivät 8kpl
Tarvitset:
3dl vettä
25g hiivaa
1,5rkl oliiviöljyä
1tl suolaa
hyvä loraus hunajaa
n. 7dl vehnäjauhoja
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, hunaja ja öljy, sekä jauhoja vähitellen kunnes taikina on tasanen ja hyvä.
Jaa taikina 8 osaan leivonta alustalle ja laita liina nopeuttamaan kohoamista. anna kohota 20min.
Laita uuni päälle 275° asteeseen nää paistetaan aika korkeassa lämpötilassa, että koostumuksesta tulee oikeanlainen. kaulitse 4 palloa ympyröiksi leivinpaperin päälle, kannattaa käyttää hyvin jauhoa, koska jos taikina jää kiinni, pita ei kohoa palloksi vaan lössähtää, eli laita kaikkien pitojen alle jauhoa. Anna nousta vielä liinan alla 20min. 5 min ennen paistamista, laita pelti uuniin jotta se kuumenee. vedä leivinpaperi pellille ja paista uunin ylätasossa n.7min. tämän aikana lettujen pitäisi kohota palloksi.
mun kaheksasta pitasta 4 onnistu ja toiset ei varmaan ollut kohonnut tarpeeksi kauan niin niistä tuli vähän lättyjä,(annoin kohoo vaan 10min kun oli nälkä) mut hyviä kumminkin.. eli muista kohottaa. Ehkä ens kerralla kaikki onnistuu.. :D
Väliin tein turkkilaisesta jogurtista kastikkeen:
2rkl turkkilaista jogurttia
n5cm pätkä kurkkua pieneksi raastettuna joukkoon
mausteina yrttisuolaa, rouhittua mustapippuria, sitruunapippuria
kastike toimi kyl hyvin, jos ei oo turkkilaista jogurttia niin kermaviili käy myös.
Täyttäminen on helppoa kun tekee yhteen sivuun viillon, mistä vaan heittää täytteet sisään, tää on aika siisti syödä myös käsin.
Väliin kastikkeen lisäks heitin salaattia, kurkkua, tomaattia, fetaa, kanafilettä ja maissia.
Mutta kai sitä joku kerta pitää kokla myös ite tehtyä kebabiakin.. :D
kertokaa onnistutteko te ykkösellä jos koklaatte.. :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti