Hupsista keikkaa, pieni tovi on taas vierähtänyt, niin etten oo kerinny kirjottelemaan, mutta täältäpä tätä taas tulee.. :) viikonloppu on takana ja se vietettiin anoppilassa ja ystävien kanssa, oli kyllä huippua..
Maanantaina rakas pikkusiskoni Roosa kavereineen päätti tulla viettämään hiihtolomaa tänne suureen cityyn ja ystävällisesti kutsui itsensä ja muut siskot meille.. :) mutta oli kyllä aivan huippua nähdä noita nuorempiakin siskoja.. :) Roosa on aikalailla kopio minusta, niin ulkonäöllisestikkin, kun sponttaaniudellaan ja puheliaisuudellaan.. i love u Roosa <3
Luvassa oli rentoa illan viettoa, joten mikäs sen parempaa kun suolainen piirakka ja salaattia.. :)
Ite tykkään että piirakkapohja ei oo elkkää vehnähöttöä, mutta tämä ohje toimii myös hyvin pelkällä vehnäjauhoillakin, eli jos et omista muuta jauhoa niin ei hätää.. :D
Tein pellille niin kaikille riittää, mutta alla myös normi piirakka vuoalle ohje.
Laita uuni 200°c
Pellillinen:
2dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1dl vehnälesettä
175g voita
3/4tl suolaa
3/4 dl vettä
Normi piirakkavuokaan
1dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1dl vehnälesettä
1/2tl suolaa
125g voita
1/dl vettä
Kun saat pohjan valmiiksi, levitä pellille ja voit sujauttaa sen uuniin täytteen teon ajaksi niin pohja saa rapeutta.
Kinkku täyte:
1 pussi kinkkusuikaleita
1 paprika
1 purkki kermaviiliä
2 munaa
suolaa ja pippuria
150g juustoraastetta
Pilko paprikat ja sekoita muut aineet kuhossa keskenään, kaada pohjan päälle ja paista noin 25-25min uunin keskitasolla 200°c.
Tonnikalatäyte (tämä siis pellilliselle ja aika paksu täyte mistä ite tykkään)
3 Purkkia tonnikalaa paloina
1 tillinippu
1 pippurinen tuorejuusto (200g)
1 kermaviili
2 munaa
150g juustoraastetta
Muussaa tonnikalaa vähän pienemmäksi,heitä juustraaste joukkoon. Pilko tilli pieneksi silpuksi ja sekoita joukkoon kermaviilin ja tuorejuuston sekä munien kanssa. lisää tarvittaessa mausteita. Kaada pohjan päälle ja paista noin 25-25min uunin keskitasolla 200°c.
Toi tonnikala piirakka on vähän rumaa mut maku mitä mainioin. Piirakat on parhaita jos ne kerkeis hyvin jäähtyy ennen kun vieraat tulee ja sit vaan lämmitäis hetken uunissa ennen tarjoilua..
Eli ei muutakun herkuttelemaan.. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti