Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Juustoinen valkosipulipatonki

Heippa kaikille. nähtävästi on taas suolaisen postauksen aika.. :) tehtiin viikonloppuna tälläistä herkkuleipää ja ajattelin jakaa sen kaikille.. :)

Rakastan erilaisia leipiä ja patonkeja, tästä tulikin yksi suosikeistani..



Juustoinen valkosipulipatonki

Tarvitset:
2,5dl vettä

8dl vehnäjauhoja
pussi kuivahiivaa
2 rkl hunajaa
2rkl oliiviöljyä
1tl suolaa
1 kananmuna voiteluun
Lisäksi:
Jotain maistuvaa juustoa, käytin Goldaa
Parmesan juustoa raasteena sisään oman mielen mukaan
50g yrttituorejuustoa
100g maustamatonta tuorejuustoa
1 iso valkosipulin kynsi
mausteita oman mielenmukaan

Voiteluun:
2rkl voita sulatettuna
1 valkosipulin kynsi
suolaa (itsekäytin parmesan suolaa)

Lisää kädenlämpöiseen veteen kuivahiiva ja vähän jauhoja. Lisää suola, hunaja ja oliiviöljy.
Sekoita loput jauhot joukkoon ja vaivaa taikina hyvin. Anna kohota liinan tai kelmun alla 30 min.

Jaa taikina kahtia, jauhota leivontalausta ja kaulitse taikina levyksi. Raasta väliin parmesan juustoa ja rullaa patonki. Itse vielä kieritän leipää vähän niin, että pintaan tulee nättejä kierteitä. Voitele kananmunalla ennen uuniin laittoa. Paista uunissa 200c 15-20min, kunnes pintaan tulee vähän väriä, ota leipä pois uunista, leikkaa siihen viiltoja ja laita viiltojensisään tuorejuusto tahnaa+ siivu goldaa.
Voitele pinta valkosipuli voilla ja laita uuniin kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa jonkun herkkusalaatin kanssa ja olet juuri tehnyt ehkä yhden parhaista leivistä.. :)

Mun leivistä tuli sydämen muotoiset, kun tein vahingossa vähän liian pitkiä patonkeja ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti