Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

torstai 10. tammikuuta 2013

Angry birds kakku

Tässä lisää ideoita lasten kutsuille.. Kakkua en kuorruttanut kokonaan sokerimassalla, koska lapsi tykkäsi kuulemma paljon kermasta, eli pitihän siinä olla kermakuorrutusta.. meinasi kuulemma itku tula kun lintu piti leikata, olisi kuulemma ollut hyvä jos oltais vain syöty nuo kermareunat.. ;D

Angry birds kakku

Tarvitset:

2 kuuden munan pyöreää kakkupohjaa tässä yhden pohjan ohje:


pohjaan:
6 munaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta


Täytteeseen:
Mansikkahilloa
2dl kermavaahtoa
2dl maitorahkaa
sokeria
kostuttamiseen mansikkamehua

Koristeluun:
 200 g sokerimassaa
Pastavärejä
3dl kermaa
elintarvikeliimaa

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi, sekoita kuivat aineet ja lisää siivilän läpi joukkoon, kevyesti lastalla nostellen. voitele vuoka ja korppujauhota se. Paista uunin alatasolla 175°c 30-40min riippuen uunisi tehosta. Kun tökkäät tikulla keskelle, ei pitäsi enää tarttua taikinaa vuokaan.

Valmista toinen pohja samalla lailla.

Anna jäähtyä hyvin, itse tein pohjat jo 2 pvää etukäteen, että ne saa levätä hyvin.
Leikkaa kummatkin pohjat kolmeen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää maitorahka joukkoon ja lisää tarvittaessa sokeria. Kokoa vuorotellen, kostuta vaalea kerros mehulla ja lisää mansikkahilloa päälle ja ohut kerros kermavaahtoa,joka toiseen kerrokseen laitoin vain kermavaahtoa . Kun kakku on koottu lisää vielä kaikkialle päälle pieni kerros vaahtoa, että sokerimassa kiinnityy hyvin. Laita odottamaan hetkeksi jääkaappiin.

Sekoita hyvän väriset sokerimassat, tee eka linnun vartalo, nosta se kakun päälle. tee maha, silmät, nokka ja kulmakarvat, sekä hiustöyhtä ja nostele ne kaun päälle. piirsin nämä ensin paperille, mikä helpottaa leikkelemistä ja sopusuhtaisuutta.. :) lopuksi vatkaa kerma ja pursuta se reunoille+ päälle pieniä kermapilkkuja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti