Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Mokkapalat

jukra, pakko myöntää, että vuosi on alkanut vähän laiskasti leipomisen osalta.. Oon vaan keksinyt kaikkea muuta tekemistä kun leipominen, mikä on kyllä varmaan täysin normaalia välillä ;D tänään oon ollut jopa niin ahkera, että sain vaatekaapin järjestettyä ja leivoin mokkapalojakin. Tämä on mun lempi mokkapala ohje, toimii aina.. Ohje on Ulla Svenskin lempileivonnaiset kirjasta, suosittelen sitä muuten kovasti kaikille, siinä on monta ihanaa reseptiä :)

Mokkapalat (pellillinen)

Tarvitset:

Taikinaan:
3 kananmunaa
3dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniliinisokeria
+ ripaus jauhettua vaniljaa
2 rkl kaakaojauhetta
200 g voita
2dl maitoa
100g maitosuklaata

Kuorrute:
4dl tomusokeria
5 rkl sulatettua voita (n.25g)
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl kaakaojuhetta
n.1dl vahvaa kahvia (itse käytin espressoa)

Vaahdota munat ja voi vaahdoksi. sekoita kuivat aineet ja lisää siivilän läpi joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Lisää vielä sula voi ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon pilkottu suklaa ja sekoita hyvin.  Kaada pellille ja paista 200°c noin 15-20min uunista riippuen, itse tykkään paistaa n.15 min ettei mee liian kuivaksi. Anna pohjan jäähtyä.

Lisää kulhoon tomusokeri, vaniliinisokeri, kaakaojauho sekä sula voi. Lisää kahvia vähitellen joukkoon, itsellä meni noin 1dl, että rakenne oli sopivaa. Ripottele suklaahippuja tai nomparellejä päälle.. Anna kuorrutteen jähmetyä hetki ennen tarjoilua.



Ihanaa loppuviikkoa kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti