Edellisestä kirjoituksesta onkin jo tovi, kevät on mennyt hirveellä kiireellä, töitä tehden, ystäviä nähden ja elämästä nauttien maailman parhaan miehen rinnalla. Mun tietokone on ollut rikki ja on ollut hirveen vaivalloista lainaa toisen tietokonetta joten bloggaus on jäänyt vähän vähemmälle, mutta yritän nyt ryhdistäytyä kun konekkin on kunnossa ;)
Oltiin eilen mökillä, ja sydän meinasi pakahtua onnesta, kun huomasin että mustikat olivat jo kypsyneet, tässäpä siis teemaan sopiva kakku. :)
Mustikkajuustokakku
Pohja
3/4 osa pakettia digestive keksejä
100 g voita
Täyte
400g tuorejuustoa
1 prk creme fraicea
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
3/4dl sokeria
200g mustikoita
yhden sitruunan kuori ja puolikkaan mehu
jauhettua vaniljaa
Laita uuni 160°C.
Murskaa
keksit pieneksi muruksi, lisää sula voi joukkoon. Painele lasin avulla
irtopohjavuokaan, muista painella myös reunat kakkuun, niiden ei
tarvitse olla korkeat, noin 2-4cm.
laita pohja jääkaappiin odottamaan jatkoa. Anna jähmettyä väh. 10 min.
Ota
kulho ja kaada tuorejuustot pohjalle. Vatkaa tuorejuustoa, niin että se
pehmenee ja paakut häviää. Kaada yksi muna kerrallaan joukkoon. Kun
olet lisäänyt kaikki munat, lisää kermaviili ja creme fraice ja sekoita
tasaiseksi. Lisää sokeri, jauhettu vanilja, raastettu sitruunan kuori ja
puolikkaan sitruunan mehu joukkoon.
Ota irtopohja vuoka pois jääkaapista, folioi
vuoan ulkoreunat, ettei vesi pääse vuokaan. Levitä mustikat kakkupohjan päälle, jos haluat voit tiputella osan vielä pinnalle. Kaada täyte vuokaan mustikoiden päälle. nosta
syvälle uunipellille, kaada pellille kiehuvaa vettä puolilleen. Laita
kakku uuniin, varo ettet läikytä kuumia vesiä päällesi.Paista uunin
keskitasolla 45min, jonka jälkeen nosta lämpötila 175cm japaista vielä
10min, jos on tosi tehokas uuni niin tuo 45min saattaa riittää. kakku on
valmis kun pinta on kiinteä.
Anna kakun jähmettyä uunipellillä vielä väh 30min ja nosta jääkaappiin, anna mielellään vetäytyä yön yli.
Kiva ku paivitit sun blogia taas :)
VastaaPoista