edellisessä tekstissä jo hehkutin mustikoiden kypsymistä, mutta en mahda olla hehkuttamatta lisää. Mustikkapiirakka on niin varma kesän merkki, kyllä Suomi vaan on niin mahti paikka asua. :)
Ehkä paras mustikkapiirakka ikinä
Tarvitset:
Pohjaan:
125g voita
1 muna
ripaus jauhettua vaniljaa
1dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
loraus siirappia
2-2,5dl vehnäjauhoja
Täyte:
4dl mustikoita
1 purkki maitorahkaa
2 kananmunaa
loraus siirappia
1dl sokeria
ripaus jauhettua vaniljaa(vaniljasokerikin käy)
Sekoita kaikki taikinan ainekset pehmeään voihin, nypi taikina kokoon. (minä laiska en ikinä jaksa sulattaa voita huoneenlämmössä vaan laitan 15sek mikroon, niin pehmenee). Levitä taikina piirakkavuokaan, jätä pieni osa tainaa pinnalle nypittäväksi. Taikina on pehmeä, taputtele se vehnäjauhojen kanssa vuokaan, idea on että taikinasta jää pehmeä ja kuohkea.
Sekoita maitorahka, sokeri, munat, jauhettu vanilja ja siirappi keskenään. kaada mustikat piirakkavuokaan ja maitorahkaseos päälle, nypi loppu taikina pinnalle.
Paista uunin keskitasossa 200°C 25-30min.
Tarjoile vaniljajätskin kanssa ja nauti kesästä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti